La pluja provocarà que les Fires de Girona d'aquest any s'allarguin tres caps de setmana. L'Ajuntament ha pactat amb l'empresa pirotècnia Igual que faci el castell de focs aquest proper diumenge. A més a més, també ha acordat amb els firaires que puguin estar el proper cap de setmana a la Devesa.

La pluja caiguda durant les Fires de Sant Narcís havia portat diferents conseqüències. Per una banda, la suspensió d'alguns actes populars com el castell de focs de fi de festa, la menor afluència en algunes activitats i per altra, pèrdues econòmiques que per exemple han afectat els firaires.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Girona ha treballat per resoldre alguns d'aquests aspectes per minvar els conseqüències negatives. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va informar ahir que s'havia arribat a un acord amb l'empresa que cada any fa el castell de focs, la pirotècnia Igual, perquè aquest diumenge pugui fer el castell suspès el passat 2 de novembre. Els focs seran, doncs, a les vuit del vespre, i es llançaran des de Fontajau, el mateix lloc on estava previst inicialment. L'Ajuntament tenia contractada una assegurança que li cobria el perjudici en cas que no es pugués fer el castell de focs, valorat en 18.000 euros.

D'altra banda, la regidora d'activitats de dinamització al Territori, Pilar Prats, va rebre ahir al matí representants dels firaires que li van exposar la seva preocupació per la manca de beneficis per culpa de la pluja, a les atracions que tenien muntades a la Devesa.

L'Ajuntament és conscient del perjudici econòmic i permetrà als firaires obrir el cap de setmana vinent. Divendres i diumenge podran tenir les atraccions obertes fins a la una de la matinada i dissabte fins a les tres. Són els mateixos horaris que tenien aquest passat cap de setmana. Els firaires haurien acceptat abaixar el preu dels tiquets. Les parades d'alimentació, però, han de desmuntar. Es calcula que s'hi quedaran el 60% d'atraccions.

Pel que fa als concert d'Els Pets suspès dissabte, el contracte estableix, segons la regidora d'activitats de dinamització al Territori, que el grup no cobrarà perquè el fet que no toqués va ser per motius derivats del grup mateix. El cantant, Lluís Gavaldà, es va posar malalt a darrera hora i la banda no es va desplaçar a la ciutat.