La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Girona comença a tenir molts (massa?) fronts oberts; tants, que fins i tot hi ha qui qüestiona seriosament la presumpta capacitat d'aquesta àrea per resoldre problemes.

Tot i que el tema esportiu més conegut i mediàtic dels darrers mesos a Girona ha estat la precària conservació del camp del Girona i la negativa de la regidoria d'arreglar a curt termini la grada de preferent (actualment una ruïna ocupada per una lona) i que va acabar, com és sabut, amb una picabaralla pública notable, entre regidoria i club, a escasses hores del pregó del president del Girona FC a les Fires i Festes de Sant Narcís; tot i aquest tema estrella, per poc que hom repassi l'agenda política dels darrers mesos a la ciutat, s'adonarà que la regidoria d'Esports les va entomant de dos en dos: des de la lamentable desaparició del bàsquet d'elit a Girona fins a l'adquisició, si us plau per força, d'una sortida del Tour 2009, passant pel més que deplorable estat de conservació de l'Estadi de la Joventut a la Devesa o per l'obcecació en el projecte de construcció, malgrat les veus en contra, d'un pavelló de ciment al bell mig de la Devesa, no em negaran que, ni a gratcient, es podria superar un nivell tan excels de controvèrsia.

En aquest estat de coses, la regidoria ajudaria molt a aclarir l'embolat si respongués amb claredat a algunes preguntes: 1) És veritat que l'Ajuntament continua pagant diners a l'Akasvayu/CB Girona? Si és així, quina quantitat i fins quan? 2) És veritat que no es troba qui posi 100.000 euros per recuperar la inversió de l'Ajuntament en l'etapa del Tour? S'ha provat de demanar a Barcelona -final d'etapa- que hi col·labori? 3) És possible que la regidoria estigui embanyada en un pavelló -que ningú no demana i que seria el setè de la ciutat- quan a Girona, si s'hagués de fer alguna cosa, s'hauria de satisfer primer la demanda de piscines -només dues a l'hivern per a cent mil habitants-? 4) Sap la regidoria -pensa fer-hi alguna cosa- que no hi ha en tot el terme cap instal·lació atlètica pública? 5) Està al cas, la regidoria d'Esports, de l'absència de pistes esportives al barri de Sant Narcís (pel cap baix, 15.000 veïns)? Pensa fer-hi alguna cosa? 6) Seguiran essent, les de l'Estadi de la Joventut, unes instal·lacions subsidiàries per a ciutadans de tercera? 7) Atesa la destrucció de les pistes per a monopatinadors de sota de la via per les obres del TGV, s'ha pensat en una nova ubicació? 8)Ha calculat bé l'Ajuntament l'efecte que en el barri de Santa Eugènia i en l'ànim dels nois i noies, i dels veïns, té l'expulsió de 50 esportistes del CESET del pavelló de Santa Eugènia per encabir-hi altra gent?... Es busca regidoria amb ganes de respondre.