Els Mossos d'Esquadra van detenir un gironí de 32 anys, Xavier S.T., que va fingir que li havien robat la cartera amb les targetes de crèdit després de gastar-se més de 2.800 euros en un club de contactes. L'home va denunciar als agents que el dia de Tots Sants s'havia deixat la cartera en un restaurant, o que li havien robat, sense poder-ho concretar i que un dia més tard quan la va recuperar faltaven 2.800 euros. Els Mossos van malfiar-se d'aquesta versió i, després d'investigar, van veure com l'home s'havia inventat la història per amagar la despesa en el club de cites. Per això, el van detenir per un delicte de simulació de delicte.

Segons van informar els Mossos d'Esquadra, el 3 de novembre els agents van rebre una denúncia per la pèrdua o el robatori d'una cartera. Segons el denunciant, un gironí de 32 anys, el dia de Tots Sants havia agafat la cartera per pagar en un restaurant i que des d'aquell moment no recordava què se n'havia fet.

Després el mateix denunciant no recordava si se l'havia deixada a la taula o bé li havien robat en un altre establiment. En tot cas, l'home va explicar als agents que havia pogut recuperar la cartera l'endemà, però que no hi havia cap de les tres targetes de crèdit que hi tenia.

Segons va explicar el denunciant, el lladre havia agafat les targetes i havia gastat més de 2.800 euros. En total, durant la matinada i el matí del dia 2 de novembre s'havien fet set operacions en un establiment de Girona. Els Mossos van obrir una investigació i, després d'estirar diferents fils, van concloure que ningú havia furtat o robat la cartera ni les targetes. Per això van sospitar que l'home havia fingit el delicte. Davant d'aquests fets, els Mossos van detenir Xavier S.T. el mateix 3 de novembre com a suposat autor d'un delicte de simulació de delictes. La detenció es va deixar sense efecte en espera que el jutjat el citi a declarar.