La policia Municipal de Girona va matar d'un tret, ahir a primera hora de la tarda, un porc senglar. L'animal es mostrava neguitós i desorientat i va acabar entrant a l'entrada per a vianants d'un aparcament, on acabaria la seva vida.

La mort de l'animal va generar molta expectació. Un cop va introduir-se en aquesta entrada, per la porta d'un edifici del carrer riu Güell, va quedar atrapat en un replà ja que una segona porta li impedia accedir fins a l'aparcament. Per evitar que fugís d'aquell immoble, entre la taverna anglesa City Arms i la Sala de Ball, la policia municipal va posar un cotxe a la porta, a mode de barrera. Mentre es debatia què es feia amb el porc senglar, amb la presència d'agents rurals, van continuar arribant policies municipals. Finalment un d'ells va entrar al cotxe per una porta. Va abaixar la finestra de l'altra porta i va disparar un tret que va travessar el vidre de la porta de l'entrada de l'aparcament i que va tocar de ple la bèstia. Un bassal enorme de sang, la porta força malmesa i el vidre trencat i foradat pel tret de l'agent policial van quedar com a restes del succés.

Corrent sol per la ciutat

Alguns testimonis van trobar excessivament cruel la fi de l'animal i consideren que se'l podria haver adormit. Però la tinenta d'alcalde de Seguretat de Girona, Isabel Salamaña, i el regidor de Medi Natural, Ponç Feliu, expliquen que el porc senglar estava ferit. Algun testimoni apuntava que podria haver topat amb un cotxe durant la seva carrera. Es desconeix exactament d'un provenia la bestiola, que segons alguns testimonis no pesava més de trenta quilograms, i que corria sola per la ciutat.

El regidor de Medi Natural, Ponç Feliu, va explicar ahir que hi ha detectades colònies de porcs senglars a diferents punts del municipi de Girona. Actualment és època de caça i podria haver fugit d'una batuda. A la ciutat però només es poden fer a la zona de Sant Daniel i Campdorà. S'especula que l'animal podria haver arribat espantat d'un municipi proper. A Girona hi ha senglar als boscos de Montjuïc, l'illa del Ter, Domeny i altres zones boscoses. No és el primer cop que es detecta el porcs senglars a la zona urbana.