L'Ajuntament de Girona ha de posar en circulació a la xarxa de subministrament d'aigua potable uns 23 milions de litres d'aigua que acaben abocant-se a les rieres per poder abastir diferents finals de la xarxa. Aquesta és la quantitat que, de moment, la companyia d'aigües ha injectat des de principis d'any per mantenir la qualitat de de l'aigua. No es tracta "de fuites incontrolades", ha explicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, Joan Pluma, qui ha recordat que en total, en aquestes mateixes dates, han circulat per la xarxa de Girona, Salt i Sarrià un total de 6.796 milions de litres d'aigua i, per tant, el percentatge és molt baix.

L'abocament d'aquesta quantitat d'aigua extra es deu a la necessitat d'evitar que als finals de la línia el clor s'estanqui. Actualment, hi ha set punts de la ciutat, on la xarxa d'aigües no està mallada. Fa uns anys eren deu punts. Segons el responsable d'Urbanisme de Girona, s'està treballant per seguir connectant aquests finals de línia per tal que quedin mallats i evitar així haver d'abocar aquesta aigua extra.

No obstant, reconeix que en alguns punts serà difícil perquè es tracta de punts pràcticament aïllats o zones on no hi haurà més desenvolupament urbanístic que podrien permetre seguir allargant una canonada fins a connectar-la a la resta de la xarxa i evitar que l'aigua es perdi al medi ambient.

Aquests set punts, segons un informe al qual va tenir accés Ràdio Girona són a Campdorà, Mas Xirgu, Avellaneda (carrer Aragó), ?Taialà (dos cal carrer Collsacabra i un a Pou de la Torre) i al Pont Major (carrer Port Lligat). Cada un d'aquests punts té un regulador i es permet més pas d'aigua si es detecta que el clor s'estanca. Joan Pluma ha explicat que cada setmana es fan tres controls per mesurar el clor. Al llarg d'aquest any, per exemple, no s'ha hagut d'intervenir a Mas Xirgu. A Campdorà només s'ha deixat anar aigua durant el segon trimestre, mentre que a Taialà, en del carrer Pou de la Torre s'ha "obert l'aixeta" els dos primers trimestres i en un dels dos finals de línia de Collsacabra els segon i el tercer.

A l'altre punt de Collsacabra i al carrer Aragó, s'ha hagut d'abocar aigua tots tres trimestres. Són els dos indrets on s'ha hagut d'utilitzar més aigua. En el primer, quasi dotze milions de litres i en el segon uns sis i mig.

El cost d'aquesta aigua no el paga l'Ajuntament de Girona sinó que repercuteix a les factures dels abonats. Segons Joan Pluma es tracta, per a cada un, d'una xifra molt petita.