13 de novembre de 2008
13.11.2008
Polèmica

L'Ajuntament de Girona estudia requisar motxilles perquè els menors no entrin amb beguda a les barraques

13.11.2008 | 13:51

La Junta de Seguretat de Girona ha posat diverses mesures sobre la taula per controlar que els menors no accedeixin al recinte de les barraques, durant les fires de Sant Narcís de l'any vinent, amb beguda amagada a les motxilles.

Segons ha explicat la regidora delegada de Seguretat, Maria Àngels Freixenet, una de les mesures seria controlar què porten els menors a les motxilles i requisar-los les begudes alcohòliques. Una altra proposta que s'ha valorat és començar a vendre alcohol més tard a les barraques, en un horari en què no hi hagi tants menors al carrer. Durant aquestes fires, s'han atès 19 menors per intoxicacions etíliques i quatre han hagut de ser traslladats a centres sanitaris.

La problemàtica del consum d'alcohol entre menors a les barraques és un dels fenòmens que preocupa la societat. Per això, l'ajuntament i els cossos de seguretat s'han plantejat implantar mesures que incideixin ja no només sobre la venta d'alcohol sinó també per evitar que els menors duguin les begudes preparades de casa i les consumeixin a la Copa.

Aquestes mesures, que s'han encara d'estudiar, s'han anunciat durant el balanç de l'edició passada de les fires. Pel què fa a Seguretat, entre la Creu Roja i els serveis d'emergències es van fer 177 serveis durant els dies de festes, del 24 d'octubre al 2 de novembre.

D'aquests serveis, s'han fet 30 atencions per ferides, s'han registrat 51 intoxicacions etíliques -19 d'elles de menors- i 29 evacuacions per afeccions diverses, entre les quals hi ha hagut quatre trasllats de menors per intoxicacions etíliques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema