L'Ajuntament de Girona ha adjudicat provisionalment (a l'espera d'un termini per si hi hagués al·legacions) la neteja de pintades als carrers de tres barris de Girona (Barri Vell, Pedret i Vista Alegre) a l'empresa Bisbal Casacuberta SL per un import anual de 148.000 euros. El contracte és per dos anys.

Aquesta empresa és la que fins ara tenia l'únic contracte per aquest tipus de neteja amb l'Ajuntament. Concretament per al Barri Vell. El contracte amb aquesta empresa estava a punt d'acabar i l'Ajuntament ha decidit ampliar la zona de neteja en els dos barris contigus.

El Barri Vell ha estat des de sempre la zona de la ciutat on l'Ajuntament ha tingut més cura que sempre estigués neta. El fet que sigui el referent turístic de la ciutat i que hi hagi multitud d'edificis i elements patrimonials ha provocat que sigui la zona on hi hagi l'ordre de netejar les pintades com a màxim en 24 hores.

L'àmbit d'actuació del servei de neteja no es limita purament al nucli antic. També abaa tot el que es coneix com a "ciutat antiga", o sigui la zona de l'altre costat del riu Onyar fins a la Gran Via (tots els carrers del barri del Mercadal i la zona de l'antic hospital Santa Caterina).

Inassumible tot el municipi

La responsable de Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Isabel Salamaña, va explicar en el seu moment que contractar una empresa per netejar tota la ciutat seria impossible d'assumir econòmicament.

A la resta de la ciutat la neteja de les pintades les ha d'anar fent una brigada municipal. El territori és extens i, per tant, en molts casos l'actuació en un determinat punt només s'efectua dues o tres vegades cada any. Per això, alguns veïns critiquen que zones com l'Eixample estiguin plenes de pintades i l'Ajuntament trigui molt a esborrar-les.