Degustar medusa, col·laborar amb Unicef mitjançant un taller culinari per a infants, participar en el concurs de menjar calamars o tastar cerveses artesanals són alguns dels atractius de la 14a edició de Firatast, la "mostra més divertida de l'any", segons els organitzadors. La fira dels gourmands presenta novetats trencadores com la cuina oriental del més alt nivell. També, per primer cop en aquesta fira, hi serà present el pa ecològic d'elaboració artesanal. La fira obrirà les portes avui a les sis de la tardai l'acte d'inauguració es farà a dos quarts de 8 del vespre. Demà i diumenge, la fira estarà oberta de les 12 del migdia a les 12 de la nit.

La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va animar a participar els gironins perquè "és un tema que agrada i que ajuda a fer una sortida diferent". El responsable d'Incatis, empresa que organitza Firatast, Josep Maria Matamala, va assegurar que el cost total de la visita pot ser de menys de 18 euros ja que l'entrada costa 6 euros i una desena de tiquets 6 euros més. "Amb 18 euros es pot fer un àpat provant 5 o 6 coses diferents, va assegurar Matalamala.

Firatast va néixer fa 14 anys "amb la voluntat d'ajudar el petit artesà a entrar en els canals de comerialització". Per Matamala, "al llarg d'aquest anys ha anat evolucionat cap a un gran restaurant". En aquest sentit va remarcar que "s'han anat introduint productes exòtics i que han tingut molt d'èxit perquè la gent ve a provar coses noves" i va recordar el cas de la parada d'insectes. Entre aquests elements exòtics aquest any es portaran tastets de medusa en el que potser "la venjança de les picades de l'estiu", segons Matamala "perquè la gent se la podrà menjar i veurà que no hi ha cap problema". A més també es preveu una àmplia representació de cuines de diferents parts del món amb més de 40 restaurants representats. El col·lectiu de la Cuina Termal de Caldes de Malavella, els 21 restaurants de la Vall de Camprodon amb la carn de poltre, les Cuineres de Salt, els restaurants del Consell Comarcal del Gironès, entre molts d'altres establiments, seran els ambaixadors de la millor gastronomia de les seves respectives comarques. Professionals de diferents sectors culinaris, gastronòmics i del sector com flequers i pastissers amb degustació de dolç i salat, restaurants de renom amb el seu propi espai cuina selecta, i una extensa oferta de productes com els vins, caves, formatges i olis, que -com tot-, es pot degustar o comprar, no hi faltaran.

El Bistro-tast torna amb la més extensa oferta gastronòmica i de mà dels cuiners Oriol Blanes i el seu equip i Pep Nogué oferiran tasts elaborats amb productes d'alt nivell gastronòmic com els que ofereixen l'empresa Consigel, GBech, Congelats La Sirena,el peix de la Confraria de Pescadors de Blanes o les ostres del Marisc Català del Delta de l'Ebre.

En aquesta nova edició de Firatast també s'ha apostat per l'art contemporani, i en un espai del recinte l'artista empordanès Carles Bros presenta una exposició-instal·lació inèdita dedicada al peix blau titulada L'art de la teranyina, on es fonen el producte artístic i el culinari.