en imatges. Firatast és per a visitants de totes les edats.

Sushi, harcha, ànec collverd amb prunes i vi ranci, allioli amb taronja amarga, cargols amb sèpia i gamba, amanida de medusa, vol-au-vent de vieriramagret d'ànec amb chutney de mango o xuixo de Girona són alguns dels productes que es poden degustar al Palau de Fires de Girona fins diumenge.

Aquest any Firatast permet una combinació de solidaritat, amb productes asiàtics, catalans i gironins, amb cerveses artesanals, pa ecològic o productes congelats.

En l'apartat solidari, es pot degustar cuina hindú, de la zona andina del sud de Xile, del Senegal, de Colòmbia i de diversos indrets del Nord de l'Àfrica, en una mostra de les associacions, ONG i entitats de cooperació.

Pel que fa a la cuina de les comarques gironines, hi ha tastets preparats pel col·lectiu de la Cuina termal de Caldes de Malavella, els 21 restaurants de la vall de Camprodon amb la carn de poltre, les cuineres de Salt i els restaurants sota el paraigua del Consell Comarcal del Gironès.

A banda de tot, això, òbviament, no hi falten els professionals de diferents sectors culinaris, gastronòmics i del sector com flequers i ?pastissers amb degustació de dolç i salat, restaurants de renom amb el seu propi espai cuina selecta, i una extensa oferta de productes com els vins, caves, formatges i olis, que -com tot-, es pot degustar o comprar. Els aficionats al vi tindran el seu espai a l'estand de La Carte de Vins Girona. La botiga de vins, que és a la fira per segon any consecutiu, posarà a disposició del públic un sommelier que al llarg dels tres dies que dura Firatast asssessorarà els visitans, els recomanarà els vins que més s'adiuen al seu gust i els respondrà tots els dubtes que tinguin a l'entorn de l'art del vi. A més, a l'estand de La Carte des Vins s'hi podran trobar més de 100 referències, una mostra de tots els vins i licors que es poden adquirir a la botiga de la Gran Via.

En aquesta catorzena edició també s'ha apostat per l'art contemporani, i en un espai del recinte l'artista empordanès Carles Bros presenta una exposició-instal·lació inèdita dedicada al peix blau titulada L'art de la teranyina, on es fonen el producte artístic i el culinari. La fira gastronòmica està oberta fins diumenge a les dotze de la nit.