La plataforma Mou-te en Bici de Girona ha decidit començar accions per reduir els furts de biciltes. El col·lectiu planteja que "ja és hora de fer alguna cosa contra els robatoris i sembla que les administracions no es decideixen". Les entitats oferiraran dissabte la possibilitat de disposar d'un document que faciliti recuperar la bicicleta en cas de robatori. El punt de registre s'ubicarà des de les deu del matí junt al carril-bici al costat del bar La Granja de la Devesa, a la cruïlla del carrer Güell amb les places Miquel de Palol i Prudenci Bertrana.

Es tracta d'emplenar una fitxa que es quedaran els ciclistes propietaris. Mou-te en Bici no es quedarà cap dada excepte si el mateix propietari demana de fer-ho per si perd el document. Quan s'arribi es farà una fotografia de la bici i s'afegirà a la fitxa que emplenarem amb les dades. Un cop fet això es traurà una còpia impresa que es podrà fer servir si malauradament s'ha de denunciar el robatori de la bicicleta.

Mou-te en bici també es donarà un full amb un model de contracte de compra venda entre particulars. Finalment les entitats també donaran un document que recull quines dades cal fer constar a la factura de compra de la botiga per tal de poder demostrar la propietat d'una bicicleta i dificultar els robatoris.