La plataforma de veïns del tren d'alta velocitat (TAV) va viure ahir al vespre un nou episodi d'enfrontament amb l'Ajuntament de Girona. Els afectats volien una reunió amb els tècnics que porten l'obra mentre que el consistori considerava que no era necessari. La trobada es va allargar més de dues hores, encara que no hi havia els tècnics. Sobre el contingut de la reunió, només va transcendir que els veïns volen plantejar una aturada temporal de les obres.

Segons van explicar havien demanat una reunió amb els tècnics des del passat 30 d'octubre "acompanyat de les signatures d'uns 300 veïns de la zona de plaça Europa i els carrers Josep M. Gironella, Santander i Oviedo per sol·licitar poder tenir una reunió amb els tècnics d'Adif i els responsables de les àrees corresponents". Segons la portaveu, Erika de Kettenburg, "s'havia quedat pel dia 4 de novembre a les dues del migdia". Aquesta reunió es va desconvocar perquè alguns dels veïns i tècnics que assessoren la plataforma no podien assistir.

Segons De Kettenburg, el regidor d'Urbanisme, Joan Pluma (PSC), va assegurar que "la reunió plantejada no tenia raó de ser i no es portaria a terme, i menys amb la presència de tècnics de l'obra". La plataforma va insitir que la trobada amb els tècnics era "l'opció més adient per aclarir dubtes, preocupacions reals dels veïns, possibles suspicàcies dels afectats per manca d'informació era la del diàleg".

Dies després, el mateix regidor d'Urbanisme va convocar els veïns per ahir a les vuit del vespre, on també havia d'assistir la regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña -encara que al final no hi va poder ser-. Finalment els tècnics tampoc van ser-hi presents. Els veïns van recórrer llavors a l'oficina d'informació d'Adif i "el resultat va ser el mateix".

Erika de Kettenburg va recordar que "des del director general d'Adif a Espanya juntament amb l'alcaldessa Pagans, el senyor Pluma, el delegat del Ministeri de Foment a Barcelona, i representants de les empreses constructores, en una reunió conjunta el mes de juny a l'Ajuntament, es van comprometre a formar una Comissió de seguiment amb nosaltres, tècnics, i alguna entitat veïnal, a partir del setembre". En aquest sentit va criticar que "som a mitjan novembre i encara no s'ha portat a terme, tot i les disculpes d'Anna Pagans fa un mes". Els veïns van lamentar ahir que finalment els tècnics no assitissin.