L'Ajuntament de Girona ja ha adjudicat les obres que han de servir per legalitzar l'edifici que fa cantonada amb l'avinguda Ramon Folch i el carrer Bonastruc de Porta. D'aquesta manera, l'Ajuntament complirà la sentència que l'obliga a pagar les obres a la façana que han provocat una de les il·legalitats de l'edifici. És el darrer pas que s'ha de solucionar i el cost pel consistori és d'uns 170.000 euros.

Els treballs d'enderroc d'alguns elements de la façana s'han adjudicat a Obres i Canalitzacions SA per tramitació urgent per mitjà d'un procés negociat i sense publicitat. De fet, l'equip de govern havia d'iniciar els treballs a la façana abans de tres mesos, segons li manava el consistori.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia estimat un recurs de súplica de l'Ajuntament de Girona i va veure "legalitzable" l'edifici de l'avinguda Ramon Folch de Girona, fet que significava que l'edifici no hauria de ser enderrocat.

En aquest recurs ja pràcticament no esmentava l'enderroc d'algunes tribunes tancades i balcons de la façana perquè tenia coneixement que l'Ajuntament de Girona tenia sota el braç un projecte per solucionar aquesta infracció. Són precisament els treballs que s'acaben d'adjudicar per 170.000 euros.

Aquesta és la darrera infracció que s'ha de corregir, però en total n'hi havia detectades quatre. Afectaven els aparcaments, els balcons, l'alçada i la profunditat de l'edifici. D'aquestes el tribunal ja només pronunciava en profunditat sobre l'únic punt que quedava per resoldre en ordre a la possibilitat de legalització: dotar sis places d'aparcament per a l'immoble. Com que fa uns mesos, l'Ajuntament de Girona i la concessionària de l'aparcament de sota dels jutjats van signar un conveni, la sala va considerar que se solucionava aquest conflicte. Segons el TSJC "queda complert (...) eb vincular-se de forma concreta determinades places i de forma permanent a l'edifici)".

Pel que fa a l'excés d'alçada màxima de 35 centímetres, la sala estima que en "aplicació del principi de proporcionalitat (...) no justifica l'enderroc del que s'ha construït".Finalment, respecte a una construcció en planta baixa que supera la profunditat màxima edificable i envaeix el pati de l'illa (...) amb la nova normativa urbanística aprovada en el municipi no suposa cap infracció i, per tant, resulta legalitzable".