27 de novembre de 2008
27.11.2008

Falsos inspectors demanen 300 euros per una guia de restaurants

El Departament de Salut ha enviat un avís per intentar evitar l'acció dels estafadors, que donen un telèfon al qual mai no respon ningú

27.11.2008 | 01:00

El Departament de Salut ha enviat una alerta als restaurants de Girona i l'àrea urbana per tal d'avisar que s'ha detectat la presència d'individus que s'estan fent passar per inspectors de Sanitat i que intenten estafar els propietaris dels locals explicant-los l'edició d'un llibre sobre restauració que en realitat mai no veurà la llum.
Aquests individus entren en els establiments i s'identifiquen o bé com a treballadors del Ministeri de Sanitat o bé del Departament de Salut. Un cop s'han presentat expliquen que estan preparant l'edició d'un llibre on apareixeran els restaurants de la zona que compleixen millor les normatives en matèria alimentària i de seguretat. Aquests falsos inspectors demanen als responsables del restaurants uns diners per tal que puguin aparèixer en aquesta guia. Les quantitats que reclamen arriben fins als 300 euros. Aquestes estafadors, a més a més, dónen un número de telèfon de contacte. Quan s'hi truca però, ningú no agafa el telèfon.
S'ha demanat als establiments que es vegin afectats per aquesta estafa o que detectin la presència d'aquests individus, que alertin els Mossos d'Esquadra per intentar enxampar-los.
No és la primera vegada que els restaurants són el punt de mira d'estafadors que simulen estar a punt de treure al mercat algun tipus de guia o llibre que teòricament ha d'exalçar els aspectes culturals i gastronòmics de les comarques gironines.
Un altre intent d'estafa d'enguany, el du a terme una falsa entitat de discapacitats que demanen a vianants i a tota mena d'establiments comercials, demanant diners. Un grup s'apropa a un local o una persona i simulant ser muts ensenyen un paper on s'explica que formen part d'aquesta entitat i demanen una petita aportació econòmica i una signatura. Aquestes papers solen acabar a les escombraries. Els diners, no.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema