L'advocada Glòria Plana (Girona 1968) va ser escollida ahir al migdia com la nova primera secretària de l'executiva de l'agrupació local del PSC de Girona, que aplega la majoria de municipis del Gironès. Plana havia estat regidora de l'Ajuntament de Girona i actualment és la directora territorial del Servei. d'Ocupació de Catalunya de Girona.

L'assemblea va escollir per àmplia majoria la candidatura que encapçalava Plana ja que, de fet, era l'única que es presentava. Dels 73 vots emesos, Plana va tenir el suport de 67. Tres van ser en blanc i hi va haver un vot en contra. La seva llista té Amèlia Barbero com a presidenta i Ignasi Thió com a viceprimer secretari de finances. Barbero substitueix Lluís Maria de Puig.

La resta de secretaries estaran ocupades per: Mònica Geronès (organització i atenció a la militància), Narcís Casassa (política municipal), Isabel Llauger (implantació i comunicació), Pere Cabarrocas (política comarcal i relacions institucionals), Núria Arnay (política econòmica i relacions amb els agents econòmics i socials), Quim Ruhí (formació educació i cultura), Ponç Feliu (polítiques mediambientals) i Pere Simón (joventut i adjunt a la secretaria d'organització). Pel que fa als vocals seran: Gemma Martínez (mobilització i acció electoral), Josep Maria Jofre (esports), Isabel Salamaña (àrea urbana), Marta Nadal (comunicació interna), Josep Brugada (anàlisi territorial i bones pràctiques), Yolanda Vilà (Celrà), Quim Rodríguez (Sarrià), Sílvia conde (Vilablareix), Martina Bote (Fornells), Francesc Brugué (Sant Jordi Desvalls), Manela Blázquez (Bordils) i David Maldonado (Quart).

També es va escollir els membres del consell de la federació, que van obtenir 69 vots afirmatius, dos en blanc, un de nul i un de negatiu, dels 73 emesos.

En el seu discurs, Plana va tenir un agraïment especial envers el seu "amic" Àlex Sáez (qui ha estat el primer secretari els darrers vuit anys i que ara forma part de l'executiva de la federació) i va esmentar les línies d'actuació que pensa tirar endavant en els propers anys per fer créixer la presència del partit en l'àmbit territorial. El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Joaquim Nadal, va fer una crida a vèncer "el risc de la mediocritat".

En l'acte hi va ser presents representants de CDC, ICV, ERC, CC.OO, UGT, Pimec. En el transcurs de l'assemblea es va entregar una escultura de Pia Cruzet a l'exalcalde de Sarrià Nicolás Pichardo per la seva tasca al partit durant molts anys.