L'Ajuntament de Girona ha organitzat per demà una batuda de porc senglars a la zona de la Creueta. Segons l'Ajuntament aquesta mesura extraordinària es deu a la presència d'aquests animals a la zona urbana de la Creueta. La mesura estarà dirigida per l'Ajuntament de Girona i duta a terme per la colla de caçadors de Girona. Es farà de les set a les deu del matí si les condicions meteorològiques ho permeten. En el cas contrari, es demanaria d'ajornar la batuda pel següent diumenge, sempre amb el benentès que únicament és durà a terme una sola batuda. Per aquest motiu el carrer Pic de Peguera romandrà tancat al trànsit en l'esmentat horari.

No és la primera vegada que l'Ajuntament de Girona decideix tirar endavant batudes de porcs senglars. De fet, se n'està organitzant en els darrers anys. Cada cop més, aquests animals s'estan detectant més a prop de les zones urbanes i es considera que representen un perill. Aquest any per exemple, un animal va creuar part de Girona i va arribar-se fins al passeig de la Devesa, on va acabar entrant a un accés d'un aparcament. Allà va quedar envoltat per la policia municipal, que va matar-lo amb un tret.

L'animal hauria passat per diversos carrer i carreteres posant en perill el trànsit i els vianants. Tot i ser petit estava espantat i semblava totalment desorientat. L'Ajuntament té constància de diverses manades a diferents punts de la ciutat. Per exemple a l'Illa del Ter, on alguns cops acaben travessant el riu i apareixen al mig de la ciutat. També se n'ha detectat a Montilivi (on s'ha fet alguna batuda extraordinària) i a Domeny.