03 de gener de 2009
03.01.2009

Neix una central de compres de menjar ecològic per a les escoles de Girona

La seu s'ubicarà en unes naus a Quart que faran de magatzem i es repartirà les escoles interessades

03.01.2009 | 01:00

Diverses associacions i entitats han creat una central de compres de menjar ecològic per als menjadors escolars gironins. El projecte, que és la culminació d'una iniciativa que va començar a fer les primeres passes el 2006, es crea amb la voluntat d'estendre's a tot Catalunya. De moment, ja hi ha una vintena de centres escolars i d'escoles bressol de Girona que hi estan interessades. El projecte funcionarà mitjançant un programa informàtic que preveurà quines quantitats de producte es necessitaran. La carn, la fruita i les verdures s'enviaran a la central, situada a Quart, des d'on es farà el repartiment a les diferents escoles dues vegades per setmana.
D'ençà que el CEIP Joan Bruguera va començar a incorporar menjar ecològic al menjador del centre, diverses escoles de la ciutat i de la comarca han anat afegint aquests tipus de producte als seus menús. Fins ara, però, la compra de la carn, la verdura i la fruita es gestionava directament entre els centres escolars i els productors. Ara, amb la voluntat d'impulsar aquests menús, diverses associacions i entitats han creat una central de compres de menjar ecològic per als menjadors escolars de les comarques gironines. La seu s'ubicarà a Quart, en unes naus de la Fundació Onyar. Les escoles que vulguin adquirir productes ecològics podran fer-ho a partir d'aquest trimestre del curs escolar. Segons explica un dels seus responsables, Germà Capdevila, "la central permetrà coordinar esforços i servir de mitjancera entre els productors i els consumidors". A més, Capdevila també ha ressaltat que els menús ecològics no comportaran un increment dels rebuts de menjador que hauran de pagar els pares.
I és que durant els primers dotze mesos, la diferència de preu es pagarà amb una subvenció de 150.000 euros de la Generalitat. A partir del segon any, els impulsors de la iniciativa confien que el projecte s'autofinançarà. De moment, el projecte compta amb una vintena d'escoles interessades, entre les quals hi ha vuit llars d'infants de Girona.
La creació s'emmarca dins un projecte més global batejat amb el nom de "Dina'm", que aglutina entitats i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades