L'Associació de Veïns de Sant Narcís de Girona s'ha estat mossegant la llengua, però al final ha esclatat. L'equip de govern de Girona els ha estat prometent que es posaria un punt d'informació sobre les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV) al Centre Cívic, però el més calent és a l'aigüera.

Aquests compromisos adquirits pel govern local s'han anat retardant progressivament i l'acumulació de l'incompliment ja suma pràcticament dos trimestres. El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, lamenta que el tema "es va allargant i al Centre Cívic encara no hi ha res". Carreras remarca que "molta gent del barri no ha vist encara cap plànol ni res. Ni tan sols el mapa més bàsic on hi ha una línia de color vermell i una de color blau" què es per on passaran la línia del TAV i la del tren convencional. La reclamació del reivindicat punt d'informació al Centre Cívic és sobretot per motiu de proximitat. Actualment, la informarció es pot consultar a l'oficina que Adif ha obert a tocar de l'estació de tren. Per alguns, però, està massa lluny i es considera que aquesta oficina atén aspectes concrets del TAV més que el projecte global. També es pot consultar la pàgina web on va apareixent informació sobrel el TAV. Pel president de l'associació de Veïns però, hi ha gent que no domina les noves tecnologies.

El punt d'informació promès pel consistori havia d'incloure plafons amb informació diversa i actualitzada d'aspectes del dia a dia que afecten el projecte global però també al barri. Per exemple algun tall de carrer previst per uns dies més enllà o qualsevol aspecte puntual que havia d'afectar les obres en dies concrets. També hi havia d'haver un dossier complert amb tot el projecte detallat, que incloïa mapes i explicacions de tot tipus. L'Associació es comprometia a anar-hi penjant retalls d'informacions que anessin publicant els diaris sobre el TAV i sobre les obres del barri.

Martí Carreras explica que cada cop que han preguntat a l'Ajuntament sobre la posada en funcionament d'aquest punt informatiu sempre s'ha dit una data que no s'ha acabat complint, fins arribar al dia d'avui, quan al Centre Cívic encara no s'hi ha col·locat cap plafó. El president de ?l'entitat veïnal fins i tot explica que el compromís incloïa la presència d'una persona que podria atendre dubtes i que quan ell temps ? després va preguntar quan ?s'incorporaria, li van dir que ?havia plegat. "Si no ho arribem a demanar, ni ho sabríem", lamenta Carreras. Respecte a la ?possibilitat que es faci un programa a Televisió de Girona sobre el TAV, el president dels veïns de Sant Narcís reclama que l'atenció la faci un representant de l'Ajuntament i no d'Adif, perquè considera que "ens dirien el que volen".

Finalment, el responsable de l'Associació de Veïns de Sant Narcís es queixa que "no anem contra el TAV, però no busquen la nostra col·laboració". En aquest sentit insisteix en què han ?demanat dues coses "informació, que no la tenim i més aparcaments i només n'han habilitat un, que no sumen més places d'aparcament perquè ja hi eren, però ?sense estar gaire condicionades".