"Amb menys, intentarem fer més". Amb aquesta frase l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), va intentar resumir la intenció dels pressupostos municipals aprovats per aquest any. Es tracta d'un pressupost de 27.237.213 euros, import que significa un 3,42 per cent menys que l'any passat. L'equip de govern (PSC i ERC) han reservat 4.086.210,13 euros per a inversions, el que significa un descens del 17,8 per cent respecte al 2008.

L'alcaldessa va explicar que ?lluny d'apostar per retallar serveis al poble, han decidit no fer "ni un pas enrere i mantenir tot el que havíem aconseguit". Entre les inversions, l'alcaldessa va destacar els diners per començar a construir la comissaria de la policia local (s'hi destina més d'un milió d'euros), la reurbanització del carrer Pacheco (562.000 euros), les obres per fer l'escola Guimerà i el Mas Mota com a centres cívics, l'enderroc de les naus darrere la Coma Cros i la reconversió en una plaça pública de l'espai dels antics tallers Hernando.

A parer de la màxima autoritat local, es tracta d'un pressupost ajustat, realista i possible amb un esforç important de contenció i control de la despesa", una declaració que va avalar el primer tinent d'alcalde, Joan Boada (ERC), qui va dir que totes les àrees han treballat amb l'ordre de "l'estalvi". Tot i aquesta contenció, Pineda va remarcar que els diners destinats a entitats locals es mantenen (un total de 60.000 euros). Una mostra simbòlica és també que s'han congelat els sous dels regidors i dels càrrecs de confiança. Es considera que una bona mesura per lluitar contra la crisi és també seguir impulsant l'oficina de promoció econòmica, que el 2008 va generar directament o de forma indirecta 70 llocs de treball.

Iolanda Pineda va explicar que la crisi econòmica que afecta tots els ajuntaments amb un descens dels ingressos relacionats amb la construcció -ICIO i plusvàlua- i l'endeutament del consistori són els responsables d'aquesta davallada en les diferents xifres del pressupost municipal. L'Ajuntament pagarà uns 8.000 euros diaris per fer front a l'endeutament.