una emotiva i breu cerimònia va servir per lliurar els premis del 2009.Marcel·la Tubert, dreta, rep el premi de mans de Carles Borrel i Iolanda Pineda.El Teatre es va omplir per seguir la gala anual. Ferrer, director de Ràdio Salt, va recordar que l'emissora té molts col·laboradors i oients.

El Teatre de Salt es va omplir ahir per la cerimònia del Tres de Març, que aquesta any guardonaven Ràdio Salt i l'activista saltenca Marcel·la Tubert. La brevetat de l'acte i l'emotivitat dels dos reconeixements van ser els elements més destacats. Una actuació de dansa de Nou Espiral i el discurs de l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), -que va parlar de la crisi i les seves conseqüències- va tancar la cerimònia.

El periodista de Catalunya Ràdio Albert Requena va ser l'encarregat de conduir la gala. Després de demanar que pugés a escena Carles Borrell, regidor de Cultura, es va fer la lectura oficial de l'acta del jurat.

Ràdio Salt va rebre el premi Tres de Març a entitats "per la seva trajectòria al llarg dels darrers 25 anys i el seu treball sociocultural al poble", va destacar el jurat. L'emissora municipal va començar a emetre el tres de març de 1984, un any després que Salt recuperés la independència. Des del primer moment, es va convertir en un signe d'identitat de Salt i va ajudar a dinamitzar la vida cultural i associativa, a més de col·laborar en la normalització lingüística.

Va recollir el premi Jofre Ferrer, actual director de l'emissora. En el seu breu discurs va lamentar que fos ell tot sol qui recollís el guardó. Va argumentar que al seu costat haurien de ser-hi tots els professionals, els col·laboradors, els creadors de Ràdio Salt i sobretot els oients. Durant tots aquests anys, centenars de persones han col·laborat amb l'emissora, així com les entitats han tingut el seu propi espai a Ràdio Salt com a un altaveu per difondre les seves activitats.

El moment més emotiu es va viure amb el lliurament del Premi Tres de Març individual. L'activista saltenca Marcel·la Tubert va ser la premiada en l'edició 2009 "pel seu treball i dedicació personal i el seu compromís amb les activitats culturals i socials de la vila de Salt", segons el jurat.

Marcel·la Tubert ha treballat activament en diverses entitats de Salt com són Les Cuineres de Salt o l'Exposició de Flors. També ha col·laborat ininterrompudament a Ràdio Salt i amb el Casal de Jubilats Les Bernardes. Tubert es va mostrar molt emocionada i va agrair el reconeixement amb paraules al seu marit -mort fa pocs mesos- que era el seu principal suport en totes les activitats.

En l'acte van assistir diversos representants institucionals com el president Consell Comarcal, Lluís Freixas, l'alcalde de Sarrià, Roger Torrent, i exalcaldes de Salt. També eren a la platea del teatre de Salt els regidors actuals, el fill predilecte de Salt, Salvador Sunyer, i el fill adoptiu, Ramon Torramadé.