"Saltencs, saltenques, visca la festa major!" va cridar el pregoner de les festes d'aquest any, l'actor saltenc Jordi Vilches. A continuació, juntament amb l'alcaldessa, Iolanda Pineda van encendre un petard que es va enlairar a l'estil de les festes de Pamplona, els Sanfermines.

Va ser un pregó, curt, divertit, teatral: hollywoodià. Motocicletes de gran cilindrada i un Fiat Abarth antic descapotable on viatjava l'actor saltenc van precedir el seu discurs i el de l'alcaldessa. Buscant l'espectacle, el pregoner va entrar a l'Ajuntament caminant per una catifa vermella mentre una de les seves "fans" es desmaiava i multitud de seguidores intentaven saltar-se el cordó dels "membres de seguretat" amb l'objectiu d'aconseguir un autògraf i de tocar l'actor, rodejat per periodistes. tot plegat, com si anés a recollir un Oscar.

Ja des del balcó, Vilches va explicar que lluny dels nens d'ara que es tanquen a casa per jugar amb les videoconsoles, ell, tenia com a millor record de les festes de Salt el tren de la bruixa. I va animar els infants a "sortir al carrer" per disfrutar de la festa.

També va indicar, "xuleta en mà" que a l'hora de pensar com culminar el pregó, havia revisat Internet per veure'n exemples: va citar el llançament de cabres del campanar, la cursa darrere formatges que baixen muntanya avall o un concurs de llançament de pinyols d'olives. Al final, va escollir l'estil pamplonès.

Abans que parlés el pregoner, va prendre la paraula l'alcaldessa, Iolanda Pineda, que va recordar que l'any passat en aquestes dates, havia animat els saltencs a fer "un gran crit" que havia de conduir els veïns a "una vida plena d'oportunitats, benestar i bona convivència". Pineda va afirmar que en el gran crit no hi havia "mentida" i va afirmar que, al contrari, havia servit per afrontar el futur, "malgrat les adversitats, amb més força que mai". També va indicar que s'ha de veure la crisi també com una oportunitat de millora malgrat les dificultats que comporta" i va assegurar que hi ha símptomes de recuperació.

Abans del pregó, es va fer un minut de silenci en record dels quatre bombers morts a l'incendi a l'Horta de Sant Joan.

hollywood arriba a salt.El pregoner, Jordi Vilches, va arribar acompanyat de moters a sobre un cotxe antic.L'alcaldessa, Iolanda Pineda, entrega la "lludriga d'or" a l'actor. Una multitud va seguir l'acte des de la plaça de l'Ajuntament, on en un lateral hi havia una pantalla gegant.