L'agent cívic del Barri Vell i alguns cambrers del carrer de la Força de Girona alterten que els carteristes que "treballen" a la zona es vesteixen com a turistes per passar més desapercebuts. Malgrat aquesta percepció, la Policia Municipal no ha notat un augment especial de la delinqüència al Barri Vell.

Dani Herrera, un dels dos agents cívics del barri, alerta que els carteristes actuen en grups de 3 o 4 persones. Mentre una despista els turistes, algun altre aprofita per furtar les seves pertinences. Herrera indica que alguns deliqüents fins i tot entren a robar als clients dels locals aprofitant la seva pinta de turistes.

Aquest extrem ha estat corroborat pel restaurant La Força Vella i el bar L'Arc, de davant les escales de la Catedral. Aquests dos locals han vist com dos clients seus eren robats aquesta setmana sense que se n'adonessin. Al restaurant La Força Vella el carterista va entrar a dins el local fent veure que era un client i en una badada dels cambrers i els turistes es va ?emportar una bossa. A L'Arc el furt es va produir a la terrassa del local.

Sobre el modus operandi d'aquests delinqüents, Dani Herrera afirma que contràriament a la percepció que puguin tenir alguns ciutadans els lladres "no són ni magrebins, ni gent amb pinta d'indigents".

Herrera explica que els carteristes cada cop actuen amb més cautela i que busquen espais amb força aglomeració de gent i on puguin tenir una sortida fàcil, especialment a la cruïlla de carrers.

Prova de l'extrema vigilància amb què actuen els carteristes és que alguns locals del carrer de la Força ni tan sols han notat la seva presència.

Tant Herrera com alguns cambrers de la zona indiquen que els turistes són "massa confiats", sobretot dins els locals, on deixen les seves pertinences al terra.

La Policia Municipal, explica que no ha notat un augment especial de la criminalitat a la zona ni un modus operandi habitual en els carteristes. Afirmen que la sensació d'inseguretat que poden tenir algunes persones és només una percepció i que amb les dades de què disposen no hi ha motiu d'alarma. El que sí reiteren és que la gent tingui cura.