No tot havia de ser dolent. La crisi econòmica ha afavorit que els ciutadans de països que tenen menys problemes surtin de viatge per la resta d'Europa. I Girona és part d'Europa. Les visites dels turistes belgues i holandesos s'han gairebé duplicat a l'Oficina de la Rambla durantels primers quinze dies d'agost. Per contra, britànics i itialians són els dos grups de turistes que més han baixat. Tot i això, els francesos signifiquen un 20% del total, amb més de 3.250 visitants a l'oficina.

La tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina (ERC), va informar ahir que en els primers 15 dies d'agost s'ha produït un increment d'un 22% de visitants respecte al mateix període de l'any anterior. Alsina va informar que pel que fa a l'origen "el nombre de visitants que s'ha incrementat més és de la resta de l'Estat, seguit del català i del nord d'Europa".

En els primers 15 dies d'agost s'han atès 16.779 visitants, uns 2.776 catalans front als 2.105 del 2008; 4.049 de la resta de l'Estat, front als 3.240 del 2008, i 9.954 de procedència estrangera, front als 8.409 de l'any passat.

Pel que fa als aspectes més sol·licitats per aquests visitants de la ciutat, fan referència al patrimoni arquitectònic i cultural i també a la gastronomia. Des del govern de Girona, es relaciona l'increment de visitants, en un moment de crisi econòmica, amb els últims esdeveniments internacionals que s'han organitzat a la ciutat, com el Fòrum Gastronòmic, la sortida del Tour de França o les Jornades de Golf. A més, en poc més d'un any també s'ha doblat el nombre de visitants de la pàgina web de turisme de Girona, passant de 2 a 4 milions d'usuaris.

Davant aquesta situació una mica més favorable que a la primavera, Alsina considera que "l'estiu compensarà el que s'ha pogut perdre la resta de l'any per a les botigues i els restaurants". A més va demanar fer una valoració ?retrospectiva i recordar que fa 5 anys "Girona estava tanacada a l'agost". En aquest sentit, considera que "s'ha de seguir treballant perquè el turisme és una de les nostres apostes de futur.

El fet que està essent un bon agost per a Girona també es va confirmar amb les primeres dades donades pels resposnables de la Catedral. Més d'un miler de persones han visitat la Catedral de Girona cada dia durant l'agost. Des que va començar l'any la xifra s'eleva fins a les 145.411 persones. Per nacionalitats, a més dels catalans, els que visiten més la Catedral són ?espanyols, francesos i italians.

També van ser bons els dies de juliol. Cristina Alsina, que, malgrat que al 2009 s'està patint una "davallada turística", a Girona "no hem patit tant com a altres llocs". "Les dades fins ara havien baixat però no tant com a la resta de Catalunya", va afirmar. Les visites a la ciutat van arribar a les 1.157 visites els dos dies abans de la sortida del Tour de França des de la ciutat. Al juliol holandesos i francesos ja eren els visitants més nombrosos.