La gàbia dels jardins de la Devesa de Girona torna a tenir aus. Des d'ahir una vintena de coloms catalans habiten en l'habitacle on fins a principis de l'any 2007 hi havia hagut un parell de paons, un gran atractiu que cada cap de setmana eren retratats per desenes de visitants.

L'Associació Club del Colom de Vol Català va proposar fa unes setmanes a l'Ajuntament de Girona poder exhibir coloms autòctons a dins de la gàbia. L'equip de govern ho va acceptar i va signar un convenvi amb lentitat.

El Club del Colom de Vol Català s'encarregarà de mantenir la gàbia sempre neta. Els paons van ?desaparèxier ja fa molts mesos després que algú forcés la gàbia amb l'objectiu d'alliberar els animals, una acció que va acabar amb dos detinguts sospitosos d'haver entrat il·legalment i d'obrir l'habitacle. A la zona hi van aparèixer també pintades. De fet van aparèixer també pintades en aquest sentit.

En un futur, la intenció és posar-hi alguna mena de plafons explicatius on s'informi tant de la raça concreta que viurà dins de la gàbia com de les diferents d'aus colombíferes.

Així doncs, hi haurà una intenció divulgativa en la introducció d'aquestes aus, a banda del retorn de la vida a la gàbia i als jardins, on des de la desaparició dels dos paons només hi han viscut famílies d'ànecs de coll verd al riuet que envolta la zona. També per més endavant, s'ha reservat la possibilitat d'introduir-hi altres espècies, com ara tòrtores o xixelles.