La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha lamentat la polèmica sorgida arran del nombre de comptadors de llum municipals en desús a la ciutat. l'existència o no de comptadors obsolets ha fet saltar una nova espurna entre dos socis de govern (PSC i ICV-EUiA), que durant diferents dies han donat dades molt diferents. Per això, la portaveu del PP a Girona indica que "els gironins esperem i ens mereixem del Govern de la ciutat alguna cosa més que picabaralles internes, i és lamentable que després d'una setmana de declaracions i contradeclaracions els ciutadans encara no sapiguem la veritat del que està passant".

Durant la setmana passada mentre el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, explicava que en un futur es poden estalviar el pagament del manteniment de 300 comptadors (unificant els que estan en un mateix edifici municipal o donant-ne de baixa molts que no donen servei) la regidora d'Hisensa, Maria Àngels Freixenet, i altres regidors socialistes, han acusat Pardo de mentir. A més, han apuntat que totes les pòlisses contractes són de comptadors en funcionament. Exactament 513 pòlisses. Pardo però situa en 700 els comptadors existents i apunta a una possibla reducció fins a quedar-se en 400.

Per Veray, tal com també va lamentar CiU, aquest ball de xifres permet veure com "alguna persona del Govern està enganyant els gironins atesa la contradicció de les informacions que s'ofereixen per les parts implicades, com és en aquest cas pel PSC i ICV-EUiA". La dirigent popular troba "inadmissible que a més aquestes contradiccions i aquests estires i arronsa entre aquests dos partits es produeixin a través dels mitjans de comunicació". Per Veray, cal que algú digui la veritat i que un cop se sàpiga, s'indiqui "quines mesures es prendran per solucionar el tema".

La regidora del PP ha recordat que els ciutadans es mereixen "saber en què es gasta el govern de la ciutat els diners públics, i encara més en moments de crisi com els actuals en què les administracions han de ser les primeres a donar exemple de bona gestió dels recursos públics i a allunyar-se del malbaratament, cosa que a Girona sembla que no ha passat, ja que siguin 300 o siguin menys els comptadors de llum en desús que s'han continuat pagant durant molts anys per part de l'Ajuntament, el que és segur és que alguna cosa no s'ha fet bé en aquest sentit".

L'altre soci de govern, ERC, va indicar fa uns dies que el que realment era notícia i important de destacar és que s'estava treballant en favor de reduir la despesa, segons va dir la portaveu republicana a Girona, Cristina Alsina.