La bicicleta va ser novament la clara vencedora en una comparativa amb altres mitjans de transport que organitza cada any Mou-te en Bici i l´Associació de Naturalistes de Girona (ANG). A banda de la bicicleta, hi participaven la moto, el cotxe privat, l´autobús i un ciutadà a peu.

El trajecte es va fer a dos quarts de nou del matí, una franja que es considera hora punta, i anava del Centre Cívic Ter a la plaça de Catalunya, dos llocs amb parades de la Girocleta. La bicicleta va ser la primera a arribar (7 minuts i 30 segons), seguida de la moto (8 minuts i 12 segons). Posteriorment va arribar el cotxe privat (14 minuts i 10 segons i 1 euro de despesa d´aparcament), en autobús (17 minuts i 13 segons, que inclou els 4 dels minuts que l´usuari es va estar esperant l´autobús) i el ciutadà a peu (23 minuts i 44 segons).

Les dues entitats han denunciat que, tot i que el lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura d´enguany sigui «Canvia el clima de la teva ciutat» Girona té diversos punts que superen els límits màxims permesos de contaminació, segons dades del mateix Ajuntament.

En un comunicat de premsa, les dues entitats expliquen que «si els arguments referits al canvi climàtic no convencen potser els relatius a la salut i als milers de morts anuals per malalties relacionades amb la contaminació haurien de fer-ho». Tant Mou-te en bici com l´ANG consideren que «la Setmana de la Mobilitat va en una línia i les accions de la Genera­litat de Catalunya i la majoria d´ajuntaments en una altra d´oposada».

Les entitats van posar com a exemple el Pla d´Infraestructures. A parer seu, aquest projecte «prioritza el transport privat». I clouen assegurant que molts cops es fan accions «i polítiques de cara a la galeria». Per això, «exigeixen un canvi real i immediat cap a una mobilitat sostenible».