El correfoc torna aquestes Fires al recorregut que havia mantigut els darrers anys: sortida a la plataforma Galligants i arribada a la plaça de sant Domènec. L'any passat, l'arribada pel riu Onyar i l'itinerari per molts carrer del centre del Barri Vell van ser excepcionals perquè els diables de l'Onyar celebraven el seu vintè aniversari.

L'espetacle de foc començarà a dos quarts d'onze de la nit i transcorrerà per diversos punts emblemàtics de la ciutat: passarà pel costat dels Banys Àrabs i la plaça de la Catedral i acabarà als peus del del Barri Vell de la Universitat, la plaça Sant Domènec. Són carrers estrets que desemboquen en places on els diables poden exhibir tota la seva força, rapidesa i pirotècnia. A les places es podran veure alguns muntages de foc i elements del seu animalari traient foc pels queixals.

A banda de la colla de diables de l'Onyar, hi haurà els Guillables de Sant Hilari, els diables d'en Pere Botero de Salt, i els senyors del Foc de Castelló d'Empúries. També es comptarà amb la col·laboració de la companyia RF-09. En cas de pluja, automàticament el correfoc quedarà convocat per dissabte que ve, a la mateixa hora i amb el mateix recorregut.

Les recomanacions

Els qui segueixin el correfoc, per gaudir sense perill del foc i el soroll, han de protegir-se de les guspires tapant-se el cap amb un barret de roba o lligant-s´hi un mocador mullat. A més, la roba ha de ser de cotó i que cobreixi bé tot el cos. Es recomana no portar petards propis ni provar d'encendre ni manipular els que porten els diables.

Tampoc és recomanable ?seguir la tradició de demanar als ?espectadors que segueixen el recorregut des dels balcons que llancin aigua perquè poden deixar el terra moll i provocar caigudes o mullar la pólvora. Tampoc es pot fumar.