Alvoltant del 20% dels alumnes -uns 200 estudiants de diversos grups- del col·legi Montessori de Girona s'ha absentat de classe per les sospites de diversos casos de grip nova. La delegació de Salut va assenyalar que han augmentat els nombres d'absències escolars en la darrera setmana, encara que no hi ha cap confirmació d'un brot . També afirmen que "no hi ha cap persona ingressada en cap centre sanitari, ni s'ha detectat cap cas greu".

Segons fonts de Salut, els casos detectats al col·legi "són compatibles amb els símptomes de la grip, tant de la grip nova com de la comuna". Per aquest motiu, estan a l'espera de les anàlitiques que concretaran si es tracta d'un brot de grip nova. Salut va informar que "el mateix centre té constància que les absències escolars han anat en augment en els darrers dies". En aquest sentit, el departament no va concretar si es tracta de diversos grups o només una classe l'afectada. Tot i això, Salut considera que en el cas de Girona, "no hi ha res més enllà del previsible en aquestes dates", considerant el continu canvi de temperatures.

Un brot a Lleida

La consellera de Salut, Marina Geli, va confirmar ahir l'aparició d'un brot de grip A al centre escolar Lestonnac de Lleida, després que dos alumnes hagin donat resultat positiu a les analítiques. Ara, el virus podria afectar entre 120 i 180 escolars que presenten símptomes gripals, i que des de dilluns causen baixa al centre. "Confirmo que és un brot de grip A, i afecta un centenar de nens. Després d'haver fet analítiques a dos d'ells que han donat positiu, hem vist que el virus circulant és el de la grip A", va manifestar.

Va ser el pediatre del CAP de ?l'Eixample de Lleida el que va traslladar la situació als serveis d'epidemiologia del Departament de Salut, davant de l'increment de visites de nens amb símptomes gripals que estudien en aquest col·legi.

Fonts del col·legi van explicar que els símptomes gripals afecten sobretot alumnes d'educació ?infantil i primària, d'entre 3 i 12 anys. Durant aquesta setmana, el nombre de nens que ha faltat a classe oscil·la entre els 120 i els 180, aproximadament un 15% del total d'escolars, que és de 780 alumnes.