Els veïns de l´entorn de la plaça Europa van denunciar el soroll que estan produint els treballs de construcció del tercer rail del tren durant les nits. Els afectats van assegurar que dijous passat «a les 12 de la nit, quatre màquines tipus retroexcavadores i uns 40 operaris armats amb trepants de gran calibre van començar a treballar fins les 4 de la matinada, en unes obres que es preveu que durin una setmana». Mitja hora després els veïns de l´entorn, «alarmats i empipats per un soroll escandalós i que superava, de molt, els decibels permesos per la llei i salut pública en horari nocturn, van col·lapsar la centraleta de la policia municipal per demanar explicacions».

Segons la Plataforma Ciutadana del TAV, la policia municipal els va informar que en un cas semblant fa unes setmanes «van elaborar un informe que van presentar davant l´Ajuntament, per tal de fer aturar aquestes obres. Segons l´entitat, que va citar el responsable policial com a font, «la policia va tenir problemes greus amb l´Ajuntament a partir de l´elaboració de l´informe i l´advertència que mai més se´ls acudeixi tornar a fer cap altre informe ni intentar aturar una obra, que és de l´Estat i un «bé comú» i que diguessin a qui els truqués que vagin a fer les denúncies a Adif o davant el jutjat».

La regidora de Coordinació Territorial, Isabel Salamaña (PSC), també afectada pels sorolls com a veïna, va concretar ahir que ningú ha donat cap ordre de no fer informes. Però va afegir que «Adif no té possibilitat de fer les obres en cap altre horari perquè afectaria el trànsit de trens. Va demanar paciència als veïns perquè la línia travessa tot el centre de Girona i les obres no s´acabaran fins d´aquí a un mes.

Per altra part, ahir es va donar per completat el procés de trasllat de la tuneladora. La roda de tall està essent muntada i ja es pot veure gairebé completa. A més, Adif va anunciar ahir l´inici de les obres de construcció del pou de compensació al passatge de la Farinera.