Els alumnes d'algunes escoles de Girona estan rebent aquests dies els denominats "Boc'n Rolls". En total se n'ha de distribuir 1.300 entre els escolars del CEIP Cassià Costal, Mare de Déu del Mont, Santa Eugènia, Dalmau Carles i Montfalgars de Girona, coincidint amb la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus que s'està celebrant aquesta setmana. Aquesta iniciativa persegueix l'objectiu d'educar en l'hàbit de la reducció dels residus que es generen amb els envasos i embolcalls que s'utilitzen per portar l'esmorzar i el berenar.

El Boc'n Roll és un teixit de forma rectangular amb una cara tèxtil de cotó i polièster i l'altra cara en plàstic ecològic, reciclable, rentable i molt resistent. El producte està dotat d'un tancament de velcro, per poder sostenir l'aliment, amb la qual cosa s'adapta a la mida necessària. És molt útil per portar entrepans, galetes, peces de fruita, etc. Plegat mesura uns 18 x 12,5 centímetres i desplegat 49,5 x 29,5 centímetres. En el Boc'n Roll cada nen o nena hi podrà posar el seu nom i el de la seva escola.

La iniciativa ha estat promoguda per les Associacions de Mares i Pares (AMPA) del sector, impulsada pel professorat de les escoles en el marc del Pla Educació i Convivència de Santa Eugènia i Sant Narcís, i té el suport de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i l'Agència Catalana de Residus.

Amb aquesta acció es vol contribuir a incrementar les actuacions que ja es duen a terme a les escoles i a la ciutat, millorant així els hàbits saludables en l'alimentació, reduint els residus de les bosses de plàstic i papers d'alumini que sovint els acompanyen. Per això la iniciativa s'ha realitzat en el marc d'una Campanya que s'ha anomenat "Més salut, menys residus".

La distribució del Boc'n Roll ha anat precedida d'una sessió ?informativa per als mestres de cada centre i una altra per a les famílies.