Uns lladres van robar dimarts al migdia a dues botigues del carrer del Nord de Girona. L'alarma de la segona botiga va saltar, però els veïns van pensar que sonava en fals perquè no van creure's que a les dues del migdia algú entrés a robar a un comerç. Tot i això, al final uns veïns van poder veure dos homes joves que marxaven amb bosses, caminant ràpid però sense córrer. Els lladres van forçar els panys que acostumen a encaixar les portes de vidre dels comerços i van buidar les caixes registradores.

En primer lloc van entrar a la botiga Rue du Nord. Van regirar el magatzem i els documents i finalment van acabar enduent-se un ordinador portàtil, uns 280 euros de la caixa i dos abrics. També van endur-se un marc on la mestressa del comerç hi tenia, com a record, els bitllets resultants de la seva primera venda.

La botiga no tenia l'alarma activada perquè la responsable va sortir només un moment, i fins i tot, havia deixat els llums encesos. Però els lladres van entrar amb facilitat i van sortir, deixant la porta oberta, per encaminar-se a assaltar el comerç del davant, la botiga de vestits de núvia i cerimònia Francesca Marlop. Va ser en aquest segon robatori on l'alarma de la botiga va alertar els veïns. Els lladres, que en cap dels dos casos han deixat empremtes, no s'hi van poder entretenir tant com en la botiga anterior i només es van endur els diners de la caixa, uns 240 euros en total.

Assalt a una agència de viatges

A més, la matinada de divendres a dissabte, cap a les cinc de la matinada, uns lladres van entrar a l'agència de viatges Ecuador, situada al carrer Hortes, i es van endur les pantalles de quatre ordinadors i dos teclats, malgrat que hi van deixar les torres. L'alarma de l'establiment va alertar els responsables d'un hotel proper, que van alertar la policia. En arribar, els agents van descobrir que els lladres havien intentat forçar el pany i, com que no se'n van sortir, van optar per esbotzar la porta de vidre.

A les dues botigues hi ha hagut altres robatoris -la Rue du Nord ha estat assaltada tres cops en cinc anys i la botiga de núvies va rebre la visita dels lladres l'any passat-, i també és el segon cop que els lladres actuen a l'agència de viatges. La Policia Municipal de Girona ja ha visitat els comerços vulnerats per advertir que es prenguin mesures de cara a la campanya de Nadal, quan tradicionalment es registra un increment dels furts i els robatoris. A propòsit d'evitar-los, policies locals i Mossos d'Esquadra engeguen cada any un operatiu especial de vigilància a les zones comercials que consisteix a augmentar el patrullatge a peu.