El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Joan Pluma, es va mostrar totalment d'acord amb el seu soci de govern Joan Olóriz (ICV) i va afirmar que Girona necessita un govern més eficaç. Tot i això, Pluma considera que no és el moment de parlar de pactes de futur. El representant del principal partit de l'oposició, Carles Puigdemont, va advertir que la posició dels ecosocialistes és la que sempre ha mantingut l'oposició. Joan Olóriz havia dit dimarts a Ràdio Girona que no repetiria el pacte tripartit en les condicions actuals.

Pluma va atribuir les paraules dels ecosocialistes al període preparatori de les eleccions. El portaveu del PSC va reconèixer que el govern ha de ser més eficaç del que és ara, però assegura que se senten ideològicament còmodes en aquest equip de govern tripartit. Pluma va ser més prudent que ICV i va esquivar pronunciar-se sobre si els socialistes repetirien el pacte. En declaracions a Ràdio Girona, Pluma va indicar que "parlar de "les actuals circumstàncies" és una forma molt vaga i es fa difícil dir sí o no". El portaveu socialista va recordar que "és una obligació tenir un govern eficaç".

Els dubtes d'ERC

Esquerra, que forma part del tripartit de Girona, ha mostrat avui el seu desacord en com s'està elaborant el pressupost per al 2010 i ha sol·licitat als seus socis i als grups de l'oposició "un compromís per elaborar un gran pacte de ciutat per als pressupostos".

S'hauria de tractar "d'un acord que, fugint de plantejaments partidistes o de curt vol, serveixi per elaborar les bases d'un pressupost que fonamenti la cohesió social i territorial de la ciutat i, en definitiva, ens permeti estar clarament al costat dels gironins en aquests temps de crisi".