El portaveu de CiU a Girona, Carles Puigdemont, va advertir ahir que el fet que hi hagi gent dormint sota els ponts del Ter demostra que hi ha alguna cosa que "no s'està fent prou bé" per gestionar els estralls de la crisi. El líder nacionalista també va reclamar que no s'abaixi la guàrdia per altres problemes que no són tan evidents però que són gaire preocupants. En aquest sentit va demanar "no descuidar la gent gran o les famílies que no tenen cap tipus de feina ni ingrés econòmic".

Tal com va revelar Diari de Girona en un extens reportatge en l'edició d'ahir, els ponts del riu Ter de Girona s'estan convertint cada vegada més en el refugi de persones que no tenen casa. A sota de tres ponts del riu Ter s'hi poden comptar fins a deu persones. A més, el regidor de Polítiques Socials, Joan Olóriz (ICV), havia recordat que la xifra de persones que dormen i fan vida al carrer ha passat de 80 fins a més de 200 en només un any. Alguns indigents, sobretot a l'hivern, busquen refugi en caixers o en qualsevol altre indret on poder amagar-se del fred o la pluja. Els serveis socials els intenten ajudar, però n'hi ha que no es deixen perquè prefereixen seguir fent la seva o perquè no volen deixar la seva dependència -majoritàriament l'alcohol-, com se'ls exigeix.

El regidor de CiU Carles Puigdemont va assenyalar que "ja hem dit que el pitjor de la crisi encara no ha passat i encara que la gent sense sotre són situacions extremes, posen en evidència el fracàs de les polítiques que s'han portat a terme fins ara". Puigdemont va afegir que "a la ciutat de Girona ja hi ha 6.266 persones a l'atur, cosa que significa un increment de 269 persones més amb relació al mes anterior. Mai havíem conegut una xifra tan alta. Des de principis d'any, l'atur ha augmentat en 954 persones".

Una situació dramàtica

Per CiU, l'increment en dos anys confirma que "s'està vivint una situació dramàtica en moltes cases i l'obligació de l'Ajuntament és intervenir perquè no hi hagi persones que no poden pagar la calefacció o que perden la casa per no poder pagar". En aquest sentit, considera que "el fet que hi hagi deu persones dormint sota els ponts és un problema definit que es pot atendre i mirar de solucionar mitjançant els serveis socials".

Tot i les crítiques, els nacionalistes recorden que "l'Ajuntament de Girona disposa d'un ampli programa social i és molt important el paper que fan les entitats com Càritas".