El número setze de la guia d'itineraris per Girona presenta l'oportunitat de passejar per la ciutat i gaudir d'un recorregut amb química. El llibre que ha escrit Josep Duran proposa un itinerari que comença a la Torre dels Predicadors i acaba als Quatre Cantons. Pel mig, nou punts més, tots amb la presència quotidiana de la química: La Muralla, pujada de Sant Martí (on hi ha Cromats Ensesa), l'Argenteria, la Farmàcia Saguer, el Pont de Sant Agustí, la plaça de la Independència, la plaça de Jaume Vivenç Vives, la plaça de Sant Feliu i la pujada de Sant Feliu (on hi ha la sala la Carbonera).

El llibre repassa la presència industrial química que hi ha hagut, (i encara hi ha) a la ciutat. Alguns d'aquests indrets es poden veure o recordar des del principi del recorregut, en els punts que s'aixequen sobre la ciutat. La guia aprofita alguns punts del recorregut per explicar, amb llenguatge planer, les característiques d'alguns materials i elements com l'aigua que passa pel pont de Sant Agustí, la llum de les làmpades de la plaça Independència, el ferro i l'alumini present a la plaça Jaume ?Vicenç Vives o fins i tot les feromones que es poden desprendre el indrets romàntics com els del Barri Vell, amb la plaça Sant Feliu com un dels estendarts.

En la presentació del llibre a Cromats Ensesa, el vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura, Joaquim M. Puigvert, va destacar la importància de divulgar la recerca que permet conèixer la interinitat de la química de Girona. Mentrestant, la regidora d'Educació, Núria Terés, va destacar que la guia serà molt útil per als centres escolars i també per a altres grups i col·lectius. Finalment, l'alcaldessa, Anna Pagans, va apuntar que una guia sobre punts d'interés de la química, demostra que la ciutat té gran contingut, a banda del contingut humà.