Després que primer la comissió de Patrimoni i ara el Departament de Cultura hagin rebutjat el projecte de construcció d'un pavelló al Parc de la Devesa, l'Ajuntament de Girona ha anunciat que invertirà els 2,5 milios d'euros en altres instal·lacions esportives i que no serà fins al proper mandat quan s'abordarà de nou, si s'escau, la possible construcció d'aquest equipament. Els opositors al pavelló estan satisfets perquè s'ha atès la seva demanda per un Parc considerat un jardí historico?artístic, i declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Considera que les inversions anunciades amb els diners reservats no són més que una manera de tapar el fracàs del pavelló.

L'Associació de Veïns Devesa-Güell s'ha sortit amb la seva i per ara, no hi haurà pavelló...

Tots els ciutadans s'han sortit amb la seva. No hi ha guanyadors ni perdedors. S'ha imposat el seny. Es van presentar unes 5.000 signatures i es tenia un miler de suports més a través d'Internet i procedien de tota la ciutat, de tot Catalunya i del món sencer. No deixa de ser una mort anunciada. Estava molt clar que si Patrimoni havia dit que no podia fer-se un pavelló al parc de la Devesa, el conseller de Cultura era impossible que canviés aquesta visió.

És una «mort anunciada», però el conseller deixa la porta oberta perquè el projecte pugui ressuscitar en el proper mandat...

Jo crec que no. No poden anar presentant projectes que valen diners i que no saben si els hi aprovaran. Ja s'han gastat un munt de diners que no han servit de res. Sí que es permeten construccions però com a molt per als vestidors de les piscines municipals o les pistes de tennis, amb una alçada i una volumetria que vetlli per l'entorn. Abans que barracons, com fins ara, som partidaris d'una obra ben feta i adequada. Nosaltres ja havíem plantejat petites edificacions com un bar-quiosc o unes fonts...

Per què creu que s'ha hagut d'esperar fins a Barcelona per tal que la decisió fos definitiva?

És greu que el seny s'imposi des de Barcelona. És greu que s'hagi de quadrar els polítics de Girona per un fet que que tothom era conscient que no podia ser.

I per què s'hi van entossudir?

Esquerra potser ha seguit el joc del PSC. I els socialistes pel seu tarannà a l'hora de fer política... tiren endavant sense escoltar la gent.

Ara que es parla de «referèndums» i participació, què li hauria semblat una consulta popular que preguntés sobre si s'havia de construir un pavelló al Parc de la Devesa?

De fet ja ho vam demanar. I no el procés participatiu que es va fer, amb una empresa forana. A l'Ajuntament hi ha gent prou trempada per convocar un referèndum i preguntar-ho. No calia aquella despesa pel procés participatiu pel qual, encara, per cert, no en sabem el resultat. Sempre hem dit que sí que calia un Pla d'Usos i que no calia el pavelló al Parc.

Per què considera vostè que el Pla d'Usos del Parc de la Devesa encara no s'ha aprovat?

Probablement el procés de participació per redactar el Pla d'Usos no ha estat gaire ben fet. Han passat dos anys i encara no està clar què hauria de ser el Pla d'Usos. Creiem que s'hauria de consensuar amb l'Associació de Veïns. Nosaltres vam presentar propostes i un projecte. Com a tot parc gran, hi hauria d'haver un vigilant, espai per fer esport, una zona paisatgística i d'oci, amb més fonts, més llum i més espai per gaudir del Parc i menys marxants i menys atraccions per les Fires de Sant Narcís. I per ells, sembla que l'única proposta era el pavelló que ompliria el parc d'autobusos i cotxes. Però aquest no seria l'atractiu necessari per al Parc. El Parc ha estat una font d'ingressos per a l'Ajuntament. Mai l'han concebut com un Parc.

Però tant en els estudis de la Generalitat com de l'Ajuntament es coincideix que cal un Parc i ara Girona se n'ha quedat sense... i els 2,5 milions reservats per al pavelló es destinen a millores d'altres instal·lacions esportives

Sempre hem defensat que a la ciutat cal un pavelló, o dos. Però estem en contra que es faci dins del Parc. I si s'han gastat tants euros que no han servit de res, amb més motiu. Si tothom coincideix que cal almenys un pavelló, no entenc per què ara han decidit oblidar-ho i anar per altres coses. El que ha passat és la sortida més lloable que han trobat per esmenar l'errada més gran que han fet durant aquest mandat.