Morad-el-Hassani, un dels delinqüents multireincidents més actius de Salt, ja torna a estar al carrer. Després de ser detingut per violència de gènere, el-Hassani, que ahir al matí va passar a disposició judicial, va quedar en llibertat un cop va prestar declaració davant del jutge. Els Mossos d'Esquadra el van detenir aquest diumenge després que insultés i agredís la seva exparella al carrer i davant la mirada de diversos testimonis. Morad-el-Hassani, que acumula nombrosos antecedents, es va convertir en un dels protagonistes durant la setmana d'enfrontaments a Salt perquè es va autoerigir com a portaveu del col·lectiu immigrant. La policia ha instruït els tràmits per a la seva expulsió, encara que Morad-el-Hassani ha presentat proves d'arrelament.

Morad-el-Hassani és un vell conegut de la policia i ocupa un lloc destacat en el llistat dels delinqüents multireincidents que actuen a Salt. Entre d'altres, al llarg de la seva carrera, ha estat detingut pels delictes de violència de gènere, atemptat contra agents de l'autoritat o lesions. A més, també ha complert condemna per tràfic de drogues.

Aquest dissabte passat, el-Hassani va tornar a actuar. El jove, que és de procedència magribina, tenia en vigor una ordre d'allunyament cap a la seva exparella, qui ja l'havia denunciat anteriorment. El-Hassani, però, va trencar la prohibició, i va insultar i agredir la noia. L'atac va tenir lloc enmig del carrer, a Salt, i davant la mirarda de diversos veïns.

El-Hassani va intentar fugir per evitar ser detingut, però aquest mateix diumenge els Mossos d'Esquadra el van poder localitzar i van posar-li -de nou- les manilles. El jove va passar la nit a comissaria i ahir al matí va anar a declarar davant el jutge encarregat del cas. Després d'escoltar la seva versió, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Autonomenat portaveu

Morad el-Hassani, a banda de ser un vell conegut de la policia, es va convertir en un dels protagonistes durant la setmana d'enfrontaments a Salt perquè es va autoerigir portaveu del col·lectiu immigrat. Acusava la policia de discriminar els nouvinguts i identificar-los constantment enmig del carrer sense motiu. Dies després es va saber que és un dels delinqüents més actius i que acumula més detencions a les comarques gironines. La seva presència en actes públics va obrir el debat sobre el tractament legal que han de rebre els delinqüents multireincidents.