L'Ajuntament de Salt està acabant d'enllestir el document que preveu entregar a la comissió de control dels dispositius de videovigilància de Catalunya on demanarà poder col·locar una trentena de càmeres al carrer. El document indicarà els llocs exactes on s'haurien d'instal·lar aquestes càmeres. Actualment s'està mirant quins poden ser aquests punts en concret que hauran de respectar la intimitat de les persones.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va explicar ahir a Ràdio Girona que preveuen acabar el document abans d'un mes i mig per poder enviar-lo a la comissió. Aquesta administració és la que haurà de decidir si accepta la proposta i si es poden col·locar totes les càmeres en els llocs senyalitzats.

La intenció de l'Ajuntament és posar-les en punts dels carrers del centre de Salt i de la plaça Catalunya on puguin abraçar força espai públic. Es buscarà un tipus de càmeres amb una resolució prou gran per si s'han d'utilitzar les imatges. Amb aquestes càmeres s'espera no només detectar possibles successos sinó també rebaixar la sensació d'inseguretat al carrer.

L'equip de govern va anunciar a principis d'aquest any la intenció de posar càmeres al carrer. De fet, va reservar una partida de 90.000 euros amb aquest objectiu. Actualment hi ha tres aparcaments públics vigilats amb càmeres, que estan servint per foragitar possibles lladres.