L'empresari, exregidor de Girona i expresident del GEiEG Emili Caula Quintanas va morir diumenge als 89 anys. Caula i Quintanas era una persona molt activa en tots els àmbits, on va exercir responsabilitats: des de les seves empreses passant per l'àmbit esportiu i també per la política, on va arribar a exercir d'alcalde de Sant Gregori. Emili Caula deixa esposa i quatre fills. La cerimònia exequial se celebrarà avui, a les 11 del matí, a l'església parroquial de Domeny.

Va néixer a Girona el 1921. Ben aviat va descobrir la seva passió pel món de l'empresa i va estudiar Comerç als Maristes i després Comptabilitat. Emili Caula va entrar a la Cooperativa Obrera l'Esperança Gironina i poc després es va incorporar com a la Mútua General de Seguros, acabada de crear, on va exercir fins al 1945.

El 1946 va fundar Productos El Pasteral, empresa dedicada a l'explotació de pedreres i trituració de marbre per la fabricació de rajoles i pedra artificial. L'any 1965, Joaquim Pardàs es va jubilar i va deixar el negoci en mans d'Emili Caula i Quintanas, casat amb Teresa Pardàs i Costa. Els embotits es feien artesanalment però es va ampliar la distribució a nivell estatal. Els anys del creixement de Girona i les seves comarques; els anys del boom turístic a la Costa Brava, els hotels i restaurants. L'any 1976, Emili Caula va deixar en mans del seu fill, Joaquim M. Caula i Pardàs, la direcció del negoci.

Caula també va impulsar la Unión de Indústrias Trituradoras SA el 1976, també es va ocupar de la gerència fins a l'any 1985 i es va jubilar l'any següent, als 65 anys.

Un ciutadà actiu i esportista

En la vessant més social i política, va destacar per la seva vinculació a l'esport. Va ser jugador internacional d'hoquei sobre patins, i va ocupar la posició de porter de la selecció espanyola als anys quaranta, amb Joan Antoni Samaranch de company de seleccionat. Va exercir com a president del GEIEG entre 1965-1974, i sota la seva presidència, el club va adquirir els terrenys de Sant Ponç i va construir les primeres piscines

va considerar que «Emili Caula era un home que va demostrar una gran vocació de servei des de diferents àmbits. Un emprenedor, amb ganes de fer coses, gran amant de l'esport, etc.» Va afegir que «com a alcalde li va tocar viure un moment complicat, quan Girona es va annexionar bona part del terme de Sant Gregori».

El 1976 va ser membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, fins al 1982, que va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, on va arribar de la mà d'Alianza Popular.

L'any 1992 Emili Caula va fundar l'Associació Gironina d'Ajuda als Malalts del Cor, GICOR, de la qual va ser vicepresident.