La nova seu de la Generalitat a la ciutat de Girona ha activat des de dilluns un sistema d'accés a l'edifici que està generant problemes d'entrada i sortida dels treballadors. Els empleats, han d'identificar-se digitalment (per mitjà d'una targeta o amb les empremtes digitals que s'han de posar en diferents torns) i els primers dies hi ha hagut cues considerables, tant per entrar a les instal·lacions, a les vuit del matí, com en el moment de la sortida, a les tres de la tarda.

El primer dia, algunes persones van haver d'esperar mitja hora per poder sortir del recinte. Ahir, alguns treballadors van decidir marxar del seu lloc uns minuts abans per poder ser els primers de marxar, a les tres de la tarda, sense haver d'esperar. En total hi ha vuit torns en dos punts d'accés.

Des de la delegació de la Generalitat a Girona han explicat que aquest sistema ja s'està utilitzant en altres edificis de l'administració pública per motius de seguretat. El sistema permet saber, en tot moment, quantes persones hi ha a dins de l'edifici. Fins i tot els visitants han de tenir un identificatiu. Fonts de la Generalitat han admès que aquestes primers dies hi està havent algunes retencions a l'hora d'entrar o sortir però confien que d'aquí a uns dies la situació es resolgui. De fet, apunten que dimarts ja hi va haver més agilitat que dilluns.

En aquest sentit, apunten que es preveu que en dos o tres segons es pugui produir la identificació d'una persona, però que els primers dies alguns treballadors s'hi estan més estona perquè no estan habituats al sistema i requereixen més temps. A més, actualment hi ha vuit punts d'identificació. En canvi, fins ara, els treballadors "fitxaven" en només dos.