Tret de sortida a una nova edició de l'Equus, el saló del cavall i del poni de Girona, que enguany potencia la vessant esportiva amb més competicions i amb més de 500 cavalls. La inauguració oficial del saló va comptar amb la presència del Secretari General del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, Xavier Castella. L'Equus se celebra fins diumenge al vespre al Palau de Fires i al Camp de Mart de la Devesa.

Entre les competicions, exhibicions i actes previstos per avui hi ha el campionat de Catalunya de horsemanship, el concurs morfològic de rucs, el concurs de doma vaquera, un homenatge a Manuel González, Capi, un concurs morfològic de pura raça espanyola i d'àrab, la copa d'Espanya de horseball per autonomies i diversos concursos de salts d'obstacles.

El saló comptarà amb una zona comercial amb 135 expositors on els amants del món del cavall hi podran trobar tots els productes i serveis necessaris per a la pràctica d'aquest esport, des de roba, complements 0 selles de muntar fins a alimentació equina, menjadors automàtics de cavalls, remolcs i carruatges o cures del cavall. Per als més petits, també hi haurà una pista amb ponis on es podran iniciar en aquesta pràctica esportiva.

A més a més, fins diumenge hi haurà un concurs nacional de ferradors i entre ahir i avui hi ha un congrés de veterinària centrat en l'ecografia en la pràctica de la clínica equina.