La Guàrdia Civil va precintar el camp de tir de la Devesa després que en unes pràctiques en sortís un bala rebotida. L'incident es va produir a finals del setembre i s'estan investigant els fets per aclarir per què va passar. No és la primera vegada que la instal·lació es veu involucrada en un fet semblant.

Segons van confirmar fonts policials el succés es va produir a finals de setembre durant unes pràctiques de la Guàrdia Civil en la instal·lació del club de tir de la Devesa. Segons les mateixes fonts, una bala n'hauria sortit rebotida.

Aquest fet va suposar el tancament de la galeria de manera cautelar per investigar com s'havia produït l'incident. De les perquisicions se n'ha fet càrrec el departament d'Intervenció d'Armes de la mateixa Guàrdia Civil. Segons altres fonts, l'impacte de la bala s'hauria produït contra el vidre d'un cotxe a fora del recinte.

Pendents del trasllat

En l'actualitat, el camp de tir de la Devesa segueix l'activitat amb caràcter provisional. S'està construint una nova instal·lació al polígon de la Nestlé, però les obres estan aturades des de la primavera. L'anterior junta s'havia proposat reprendre les obres a partir d'aques mateix mes. L'Ajuntament podria enderrocar l'edifici de la Devesa a l'hivern.

L'any passat, els responsables del camp de tir de la Devesa de Girona van aturat provisionalment l'activitat a l'equipament després que s'escapés un tret i passés a poca distància d'una dona que passejava pel parc. Els experts de la Guàrdia Civil van comprovar que el camp i la galeria de tir compleixen les mesures de seguretat i la hipòtesi que pren més força és que el tret rebotés, passés per sobre la tanca de l'equipament i impactés contra un arbre.