L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha aprovat un increment del 2% en totes les ordenances fiscals per l'any vinent. L'alcalde, Roger Torrent (ERC), ha recordat que els impostos i les taxes estaven congelats els dos últims anys i ha indicat que l'increment dels tributs per al 2011 s'han fet partint de l'augment de l'IPC. Torrent va matisar que s'ha hagut de fer aquesta puja tenint en compte que s'ha de pagar l'IVA dels serveis que es contracten.

La taxa d'escombraries és la que ha generat algunes discrepàncies entre el govern (ERC i CiU) i l'oposició (PSC) que era partidària d'aplicar bonificacions. El portaveu socialista, Roger Casero, havioa plantejat descomptes a la taxa per a industrials i comerciants que tinguin determinades certificacions ambientals i per a joves emancipats menors de 30 anys, famílies nombroses i famílies monoparentals. No obstant, l'alcalde republicà va explicar, pel que fa a les escombraries, per que "s'ingressen menys diners del que costa la recollida". En aquest sentit, considera que aplicar aquestes bonificacions encara incrementaria més la diferència entre el que es recapta i el que costa el servei. Torrent va apuntar que la diferència actualment és d'entre 20.000 i 30.000 euros.

Una de les novetats serà la campanya per promoure l'ús de la deixalleria, un altre aspecte que ha provocat alguna divergència. Els socialistes eren partidaris de bonificar amb un 15% aquells sarrianencs que portessin objectes a la deixalleria almenys sis vegades. El govern local però acaba d'impulsar una campanya que també busca incentivar els veïns a utilitzar la deixalleria i premiar-los. Els usuaris disposen d'una targeta. Amb deu usos de les insta·lacions, se'ls obsequia amb una entrada per anar per ana ra veure una pel·lícula al multisales Ocine de Girona, de dilluns a dijous.