L'Ajuntament de Girona ha hagut de pagar més de 22.000 euros per poder anul·lar el concurs de mèrit a l'àrea d'Urbanisme, que va haver de suspendre perquè dues de les aspirants formaven part del jurat. CiU ha denunciat que és un "nou exemple del malbaratament de recursos públics".

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va dictar sentència la darrera primavera sobre la polèmica que va sorgir arran del concurs de mèrits a l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona després que un dels aspirants portés les bases i la convocatòria als jutjats. Ara, el jutjat ha anul·lat el concurs i ha conclòs que, en part, era il·legal.

Després de la sentència, el consistori ha hagut de pagar 17.400 euros a un despatx d'advocats per a l'assistència lletrada en el recurs. A més, s'ha de sumar 5.001 euros per a una emrpesa de consultoria que va elaborar l'informe jurídic. El procurador ha costat a l'Ajuntament 293 euros. La suma total és de 22.694 euros i, inicialment, s'havien reservat 2.500 euros més per a la possible defensa dels 8 treballadors afectats.

El portaveu de CiU a Girona, Carles Puigdemont, va assenyalar que és un "exemple de malbaratament" del govern tripartit. Puigdemont va recordar que "això demostra que l'Ajuntament encara té marge per gastar menys i gastar millor". "No és la primera vegada que es malbaraten recursos econòmics públics per mala gestió", va reiterar.

Jurats i aspirants

Tot va sorgir quan l'Ajuntament de Girona va haver de suspendre un concurs de mèrits per ascendir diversos càrrecs de l'àrea d'Urbanisme perquè dues de les aspirants formaven part del jurat. El govern va haver d'apartar d'una de les comissions de valoració la cap de Patrimoni, Rosa Cánovas, després que un altre treballador municipal recorregués el concurs. Cánovas era una de les aspirants a ascendir a cap d'Edificació, Protecció del patrimoni i Habitatge.

En el mateix procés es va haver d'apartar Joana Mendieta, que formava part del jurat però també aspirava a ascendir en un altre càrrec. Tot el procediment havia de servir per cobrir les vacants de la plantilla de personal que estaven previstes en el pressupost de 2008.

L'Ajuntament de Girona havia aprovat en la Junta de Govern la relació d'aspirants admesos i exclosos, així com al composició de les comissions de valoració el 22 de gener de 2009. Uns dies després un altre treballador, David Bancells -que també aspirava als càrrecs-, va presentar un recurs en entendre que s'havia de recusar les dues aspirants com a membres de la comissió de valoració del concurs de mèrits. Així, davant el recurs del tercer aspirant, l'Ajuntament va decidir aturar el procediment i analitzar les al·legacions.

A finals de maig de 2009, un informe jurídic extern encarregat pel mateix Ajuntament va considerar que la convocatòria i les bases del concurs de mèrits tenien diversos punts que vulneraven la llei. D'aquesta manera, el consistori va aturar el concurs i va portar als jutjats la convocatòria perquè es declarés il·legal, ja que el mateix consistori no ho podia fer.

El jutjat contenciós administratiu no va dictar sentència sobre la legalitat o no de les aspirants que alhora formaven part del jurat perquè ja van ser recusades i elles ho van acceptar. Però en fer-ho, van deixar les comissions amb un nombre parell de membres, cosa que infringeix la llei.