El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Sarrià de Ter, Roger Casero, ha exposat sis crítiques al procés participatiu urbanístic engegat per l'equip de govern (ERC i CiU) que, al seu parer, han de servir per redactar, en un futur, el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM).

El regidor socialista considera que amb aquest procés el govern sembla que "només vol cobrir l'expedient", i que no es creu el procés participatiu del POUM. Segons Casero, el govern hauria d'haver definit més els objectius, la metodologia i els terminis del procés participatiu i també hauria d'haver deixat més temps per conèixer el procés, inscriure's i entregar els qüestionaris, fent-los també en versió on-line.

El portaveu del PSC a Sarrià indica que el govern local hauria d'haver invertit més esforços, més temps i dedicació, a estimular la participació, marcant-se un objectiu, i hauria de comptar amb l'oposició com un actiu més en el procés.

Finalment, assenyala que el govern no hauria d'amagar el POUM, sinó que l'hauria d'ensenyar, explicar la línies mestres, i hauria de mullar-se i dir quina és la seva posició de partida a partir de la qual articular la participació.

L'Ajuntament de Sarrià, amb el suport de la consultoria sociopolítica Neòpolis, va iniciar fa unes setmanes un procés participatiu per copçar diferents opinions sobre com definir la planificació urbanística de la ciutat. El procés es va iniciar enviant un full informatiu i un qüestionari a les cases. A partir de les valoracions dels qüestionaris retornats, s'ha previst un seguit de tallers participatius per detectar les necessitats i es formularan propostes concretes. En total, un centenar de veïns va retornar els qüestinaris omplerts i una quarantena de persones s'ha apuntat a aquests tallers que han de servir per debatre l'urbanisme del futur de Sarrià.