Les tensions entre CiU i Joan Pluma pel conflicte del Xalet Tarrús van culminar el mes de juny de 2009, quan el grup municipal convergent va presentar una moció on demanaven a l'alcaldessa, Anna Pagans, que el cessés de les seves competències, ja que ell no havia volgut dimitir. «Retiri les competències d'Urbanisme al seu actual titular, que no s'hi dedica prou o prou bé, en nomeni un altre -té setze regidors més on triar, alguns d'ells molt preparats per al càrrec- i veurà com tots ens estalviarem problemes», assenyalava l'escrit.

Els convergents assenyalaven que, malgrat que la moció no fos agradable de presentar, havien de poder explicar als ciutadans «què hem fet, quines decisions hem pres davant d'uns errors greus, negligències demostrades, actitud poc dialogant i decisions clarament equivocades que han comportat una indemnització a uns particulars de 2,3 milions d'euros d'entrada», en clara referència a la sentència negativa sobre el xalet Tarrús. En aquest sentit, asseguraven que, «en una empresa qualsevol», «quan es produeixen errors greus i retierats el mínim que es pot fer és presentar la dimissió i demanar excuses». «Estem parlant de negligència en la gestió pública, d'errors continus, de mal govern que tenen com a conseqüència la indemnització a fons perdut més gran de la nostra història recent», afirmava la moció.

Davant de la moció, Pluma no va dir res, ni tampoc cap soci de govern (ERC i ICV). L´única en parlar va ser l'alcaldessa, Anna Pagans (PSC), qui va deixar clar que li mantenia la confiança i va indicar que no hi havia cap regidor incapacitat per a cap àrea. «L'àrea d'Urbanisme està ben dirigida», va indicar.