17 de gener de 2011
17.01.2011
Diari de Girona
Dos dies de vandalisme

El blindatge policial torna la normalitat a Salt

La presència policial s'incrementa al carrrer i l'alcaldessa fa una crida a donar una resposta «contundent»

17.01.2011 | 10:35
El blindatge policial torna la normalitat a Salt

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Salt (Gironès) han intensificat el patrullatge pels carrers del municipi arran dels actes vandàlics d'aquest passat cap de setmana. Aquesta passada nit, la tranquil·litat sembla haver retornat als carrers de la localitat gironina, després de dos dies d'actes vandàlics amb la crema de contenidos, vehicles i motocicletes.

Tot sembla indicar que aquests actes vandàlics tenen relació amb els aldarulls que una cinquantena de joves van protagonitzar divendres, quan es van concentrar en suport al noi que va quedar greument ferit quan va saltar des d'un cinquè pis mentre fugia de la policia acusat d'haver robat un ciclomotor. Els joves, la majoria menors d'entre 9 i 14 anys, van corejar consignes contra la policia i van incendiar nou contenidors en diversos carrers del municipi.

El blindatge policial als carrers del municipi s'allargarà fins que sigui necessari, com ja ha assegurat la mateixa alcaldessa, Iolanda Pineda. Diversos cotxe patrulla dels mossos i els agents locals pentinen els carrers del municipi. A més, també s'han desplaçat fins a Salt diverses unitats dels ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius).

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va qualificar els fets de 'molt greus'. 'Generen ràbia, indignació i frustració entre els saltencs i les saltenques; aquests són sentiments molt legítims i lògics, que evidentment també comparteixo', va declarar.

Pineda va reclamar una resposta 'ferma i contundent' als actes vandàlics. L'alcaldessa ja va parlar amb el cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer, i el delegat del Govern, Eudald Casadesús, perquè s'intensifiqui la presència policial als carrers de Salt. De fet, 'des de divendres ja hi ha reforç policial, però tot i això no s'ha evitat la crema de vehicles d'aquesta nit', ha lamentat l'alcaldessa.

Per això, Iolanda Pineda va avançar que la presència policial s'intensificarà encara més, i que això durarà 'fins que sigui necessari'. 'No podem permetre que aquests actes vandàlics quedin impunes, i sense resposta; la resposta ha de ser ferma i contundent', ha dit l'alcaldessa.

L'alcaldessa també ha fet una crida a tots els saltencs i saltenques de bé, 'independentment del seu origen' i que vulguin viure 'en pau i tranquil·litat' perquè donin 'una resposta modèlica i contundent' als actes vandàlics. 'Volem que Salt sigui una ciutat on s'hi pugui viure, treballem perquè això sigui així i no podem permetre que vàndals i incívics ens trenquin aquest futur, aquesta esperança', ha afirmat Pineda, amb contundència.

EUiA demana que no s'estigmatitzi el col·lectiu immigrant

Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de Salt ha condemnat 'rotundament' els actes vandàlics que s'han produït a la ciutat durant les nits de divendres a dissabte i de dissabte a diumenge, que s'han saldat amb la crema de cinc vehicles, set motocicletes i diversos contenidors. 'No solament han quedat malmesos béns materials sinó que s'està tocant la ja de per si tensa convivència al nostre municipi', han assegurat en un comunicat des d'EUiA. 'Malauradament per aquests tipus d'actes vandàlics no cal organitzar un nombre elevat de persones, sinó que un grup reduït pot arribar a causar greus desperfectes. Per això, estigmatitzar qualsevol col·lectiu pels fets és una actitud demagògica i irresponsable', considera la formació.

Des d'EUiA creuen que Salt necessita 'un moviment unitari que inclogui a tota la ciutadania sense diferències d'origen, religió o qualsevol altre fet distintiu per poder afrontar els problemes d'aquest poble'. 'Els nostres problemes han d'afrontar-se amb mesures socials encaminades a pal·liar les mancances del nostre municipi. Més recursos en educació, serveis socials i ajudes a les famílies. Això és el que necessita Salt', han afirmat des de la formació d'esquerres, que reitera que 'buscar caps de turc per descarregar la frustració no aportarà cap solució'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades