El conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, ha explicat aquest dilluns que el Govern segueix 'de prop' els aldarulls que s'han produït aquest cap de setmana a Salt. Cleries s'ha posat en contacte amb l'alcaldessa del municipi, Iolanda Pineda (PSC), i que l'objectiu és mantenir aquest contacte perquè és un tema que 's'ha de seguir'. En resposta a preguntes del periodistes, Cleries ha apostat per fer 'un país de civisme de convivència i col·laborar amb les institucions'. En aquest sentit, ha defensat que el consistori del municipi gironí està fent la seva feina i té el suport de la Generalitat'.

Salt ha viscut des de divendres dues nits d'aldarulls. La nit de divendres a dissabte hi va haver una manifestació que es va saldar amb tres detinguts i una desena de contenidors cremats. La nit següent, bombers i policia van haver de sufocar les flames d'una dotzena de vehicles -entre cotxes i motos- a les quals havien calat foc. La passada nit va ser la primera sense incidents des de l'inici del cap de setmana.

Davant d'aquesta situació, el conseller Cleries ha assegurat que estan seguint de prop el tema i que manté el contacte amb l'alcaldessa del municipi per conèixer en tot moment com evoluciona aquesta situació.

Cleries ha fet aquestes declaracions després de reunir-se ambs els portaveus dels grups parlamentaris de CiU, Jordi Turull, i PSC, Miquel Iceta, per abordar la creació d'un consell assessor de polítiques socials i familiars.