Calen pràcticament el doble d'efectius a Salt, i no només de forma puntual. El sindicat policial SME-CCOO afirma que no n'hi ha prou de destinar més agents i organitzar dispositius especials només quan passen «coses greus». El portaveu, Toni Castejón, va explicar que els agents que treballen a Salt arriben a patir per la seva integritat. Posa com a exemple que quan identifiquen algú al carrer sovint veuen com els envolten una vintena de persones i es viuen «moments de tensió». Per aquest motiu assegura que cal incrementar un mínim d'un 40% els efectius al municipi i que s'ha de fer de forma imminent. «El que demanem és que no afluixi el nivell de seguretat», va afirmar Castejón.

«S'ha de reforçar el servei diari amb més agents», va reclamar Castejón, que exposa que la situació a Salt és delicada i que no n'hi ha prou de posar pedaços temporals quan hi ha incidents com els del darrer cap de setmana.

El portaveu del sindicat creu que el dispositiu dels Mossos d'Esquadra que ha donat resposta als aldarulls del cap de setmana ha contribuït a rebaixar la tensió, però que a mesura que passin els dies aquest reforç s'anirà «diluint». Segons Castejón, la pròxima vegada que hi hagi algun brot de tensió es tornarà a posar en evidència la manca d'efectius.

Com a mínim cal incrementar el nombre d'efectius a la població en un 40%, va advertir Toni Castejón. «Si hi ha dos cotxes n'hi ha d'haver quatre, i si hi ha tres agents n'han de ser sis», va posar com a exemple el portaveu del sindicat vinculat a la policia catalana.

Més agents dels necessaris

Segons Castejón, aquest cap de setmana la manifestació a les portes de la comissaria de la Policia Local i els aldarulls que es van saldar amb una dotzena de vehicles cremats han fet augmentar «el nivell de violència i perillositat», que Salt ha d'afrontar amb menys agents dels necessaris.

«Salt és una ciutat tranquil·la però quan passa, passa», va exposar Toni Castejón, que assegura que és llavors quan els efectius se senten desbordats. «Una simple identificació d'una persona pot convertir-se en una identificació davant un grup de vint persones, amb el perill que això suposa per al policia», va explicar el portaveu sindical. «Ha quedat clar que en aquesta població hi ha una problemàtica i una delinqüència especial que pot provocar aldarulls greus en qualsevol moment», conclou el sindicat, que creu que el reforç ha de ser permanent i immediat. De moment, la Generalitat mantindrà els actuals reforços mentre calgui per tornar Salt a la normalitat.