El menor de setze anys que dissabte 8 de gener va caure d'un cinquè pis mentre fugia de la policia local després de robar una motocicleta ha mort aquest dijous a les 11 del matí. El jove va ingressar a l'Hospital Josep Trueta el mateix dissabte al migdia en estat molt crític. Fonts de l'hospital han explicat a l'ACN que presentava un traumatisme cranial 'molt greu' del qual va ser intervingut el primer dia i es trobava ingressat a la UCI des del primer moment en un estat 'molt crític'. El seu cas va desencadenar els conflictes vandàlics d'un grup de joves el cap de setmana passat a Salt que va acabar amb la crema de contenidors, cotxes i motos.

El jove havia ingressat en estat molt greu després de precipitar-se pel celobert d'un edifici mentre fugia de la policia. El jove va voler refugiar-se en un edifici de Salt després de creuar-se amb una patrulla de la policia local i emprendre la fugida, ja que anava amb un altre company amb una motocicleta robada. Els agents que perseguien el jove van escoltar un soroll quan es trobaven dins l'edifici i van veure que el jove s'havia precipitat al pati interior de l'edifici des d'una finestra que estava oberta entre el quart i el cinquè pis.

El jove va ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat molt greu a causa de les ferides provocades pel cop. Des del primer moment, el jove ha estat ingressat a la UCI de l'hospital en estat crític ja que presentava un traumatisme cerebral 'molt greu', segons fonts del centre. Aquest matí a les 11 els metges han certificat la mort del jove i la família ha estat informada.

El cas d'aquest menor de setze anys va ser el desencadenant dels aldarulls del passat cap de setmana a Salt quan, divendres passat, un grup d'uns 50 joves menors -d'entre 9 i 14 anys- es van manifestar davant la policia local per cridar consignes contra els agents per haver, segons afirmaven els joves, provocat l'accident. Aquella nit la policia va detenir tres joves, dos d'ells menors, per aldarulls però tots tres es troben actualment en llibertat. El cap de setmana va acabar amb el balanç de nou contenidors, cinc cotxes i set motocicletes calcinades. Des del llavors, un reforç dels Mossos d'Esquadra vetlla perquè no es produeixin més incidents a la població.

Per dissabte al migdia està prevista una manifestació unitària de les associacions del municipi -i que compta amb el suport majoritari dels partits polítics locals- sota el lema 'Volem viure a Salt en pau i bé'.