L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha valorat molt positivament la manifestació d'aquest dissabte i ha afirmat que els veïns han donat un 'exemple de ciutadania'. 'Avui el món estava pendent de nosaltres i els hem dit que lluitem plegats per un Salt millor que camina fermament cap a la concòrdia', ha manifestat l'alcaldessa que, durant la marxa, ha cedit les primeres files a les entitats. Pineda ha estès la mà a la resta de partits i entitats per fer un 'pla de ciutadania entre tots, sense exclusions'. Per l'alcaldessa, les línies estratègiques per mantenir la pau a Salt són l'urbanisme, l'educació i la seguretat.

Els partits polítics han deixat que siguin les entitats i els veïns els principals protagonistes de la manifestació unitària d'aquest dissabte. Per això, a la capçalera no s'hi ha vist ni un sol regidor. Membres de diferents partits -totes les forces de l'Ajuntament de Salt hi han assistit- s'han camuflat amb la resta de ciutadans durant els tres quarts d'hora que ha durat la marxa pel sector centre de la població.

Un cop finalitzada la manifestació, l'alcaldessa de Salt -que ha entrat custodiada per dos policies de paisà a l'ajuntament per tal d'evitar possibles incidents- ha volgut valorar la marxa. Per Pineda, la manifestació d'aquest dissabte ha estat un 'exemple de ciutadania' per part dels veïns de Salt. 'Salt ha demostrat que vol viure i conviure', ha manifestat l'alcaldessa socialista que ha dit que la població 'ha estat a l'alçada' en un moment en què molts ulls estaven posats en el que podria passar durant la marxa.

'Avui tot el món estava pendent de Salt i els hem dit que lluitem plegat per un Salt millor que camina fermament cap a la concòrdia', ha assenyalat, satisfeta, l'alcaldessa que ha volgut felicitar les entitats per l'organització de l'acte. Pineda ha aprofitat per 'estendre la mà' a la resta de grups polítics de l'ajuntament i totes les entitats. 'Tal com ens han demanat al manifest, el futur l'hem de fer tots junts, sense exclusions', ha manifestat Pineda.

L'alcaldessa ha reconegut que hi ha hagut intents d'algunes persones aïllades de cridar i alterar la marxa silenciosa. S'han donat alguns episodis, al principi de la manifestació, quan alguns ciutadans s'han mostrat en desacord que els representants d'entitats d'immigrants estiguessin també a la capçalera de la pancarta. 'No em vull quedar amb les declaracions d'alguns, que són molt pocs, que han intentar fer alguna cosa sinó que em quedo amb el crit silenciós d'una majoria que ha dit que vol viure a Salt en pau i bé, aquest és el missatge', ha sentenciat l'alcaldessa.

El dispositiu policial continuarà

L'alcaldessa de Salt ha assegurat que el dispositiu policial continuarà tot i que alerta que la població no es pot convertir en un estat policial. Pineda ha felicitat la policia per haver detingut els tres menors que aquesta matinada han cremat cotxes a Girona i a Salt i creu que és el resultat de la bona feina que estan duent a terme.

L'alcaldessa creu que hi ha hagut un 'efecte contagi' que s'ha magnificat i posa dades sobre la taula: entre l'1 de gener fins avui han cremat 578 cotxes a la demarcació, d'aquests 93 a Figueres, 66 a Girona i 25 a Salt. 'Tampoc cal que extrapolem i diguem que a Salt és on es cremen més cotxes a tot Girona', conclou Pineda.