El Consell Escolar Municipal de Girona va mostrar-se ahir preocupat per la continua proliferació de «bonys» a les aules dels centres d'ensenyament de la ciutat i va aprovar un escrit en què lamenta que cada any es produeixi la mateixa situació. El Departament enguany n'ha previst dos: a les escoles Montfalgars i Annexa-Joan Puigbert, de manera que incrementaria un grup més de P3 a cada centre.

Segons el consell, la creació d'aquests «bonys» haurien de ser «excepcionals» ja que són una «mala solució» ja que crea disfuncions, a vegades importants, en els centres afectats i també en les dinàmiques d'escolarització dels sectors de la ciutat implicats.

En el document aprovat, el consell recorda que en diverses ocasions s'han referit ja a la greu saturació de places públiques de la ciutat, amb un nivell d'ocupació per sobre del 95 per cent a primària i del 100% a secundària. I per aquest motiu, va insistir en la necessitat que el Departament construeixi un nou centre d'infantil i primària i d'un nou institut a la ciutat.

A parer de l'organisme que aglutina centres i AMPAS, aquests centres són una necessitat consolidada, i segons el padró, i que s'incrementaria en més de 50 infants per escolaritzar a P3 (1262) el curs vinent i encara hi ha un augment més gran pel curs següent (2012-13) en què el padró indica que caldrà escolaritzar 1.302 infants a P3. Respecte a secundària l'oferta de 21 grups a 1r d'ESO es va valorar «molt justa» tenint en compte l'ocupació i la ràtio dels grups actuals. El curs passat es va fer una oferta de 24 grups.